Hayatı kaşıkladı

ANTALYA’DA, otomobil ile motosikletin çarpışması sonucu iki kişi yaralandı. Yaralı motosiklet sürücüsüne ilk müdahaleyi olay yerinden geçen bir hemşire kaşıkla yaptı. Kaza 100. Yıl Bulvarı üzerinde meydana geldi.

Turgut Reis Caddesi'nden gelen İsmail Özerkan (75) idaresindeki 07 KG 990 plakalı otomobil, 100. Yıl Bulvarı üzerinde şehir merkezine giden sürücüsünün ismi belirlenemeyen 07 EG 440 plakalı motosikletle çarpıştı. Çarpmanın etkisiyle savrulan motosiklet sürücüsünü arkadan gelen Arzu Ş.(31) idaresindeki 06 AY 4995 plakalı otomobil altına alarak sürükledi. Kazada motosiklet hurdaya dönerken, sürücüsü ise ağır yaralandı. Kanlar içinde yerde kalan motosiklet sürücüsüne çevreden gelen vatandaşlar ve polisler yardım için seferber oldu. Şans eseri olay yerinden geçen Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi hemşiresi Asiye Gönül Özdemir, sürücünün solunum yolunu demir kaşıkla açtı. Üzerinden kimlik çıkmayan ağır yaralı genç, ambulansa Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Yoğun bakıma alınan gencin hayati tehlikesinin devam ettiği bildirildi. İsmail Özerkan'ın eşi Nimet Özerkan (68) da kazada yaralandı. Özerkan, ambulansla götürüldüğü Atatürk Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Emekli olan Özerkan çifti, hastaneye gitmek için evden çıktıklarını ve bulvardan geçtikleri esnada motosikletin kendilerine hızla çarptığını ileri sürdü. Bayan sürücü Arzu Ş. ise kaza sonrası büyük şok yaşadı. HEMŞİREDEN KAŞIKLI MÜDAHALE Yaralı gence ilk müdahaleyi yapan hemşire Asiye Gönül Özdemir, "Ben sadece solunum yolunu açmaya çalıştım. Kaşıkla solunum yolunu açtım. Elimle ağzını açamadığım için kaşık istedim. Kaşıkla solunum yolunu açtım ve rahat nefes almaya başladı. Elimden gelen buydu. ve bunu yaptım. Umarım yaşar" dedi. Sürücü Arzu Ş. ise, "Işık yandı geçiyordum. Motosiklet takla attı bende göremedim. Mecburen duramadım. Böyle oldu" dedi. Kazayı gören Osman Candan isimli vatandaş ise, "Motor fren yapamadı. Araca çarptı. Arkadan gelen otomobilde hiç duramadan çocuğu ve motosikleti sürükledi. Arkadan gelen sürücünün yapacak bir şeyi yoktu" ifadelerini kullandı. Trafik ekiplerinin çalışmasını tamamladıktan sonra yol araç trafiğine açıldı.

#

02 May 2012 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber