'Gizli çekişme'

Hürriyet Gazetesi yazarı Yalçın Bayer, Alanya ve Gazipaşa Havalimanı’nı köşe yazısına taşıdı

PEGASUS Havayolları Şirketi’nin 17 Aralık Gazipaşa seferinde 155 yolcu arasında yer alan Bayer, “Gizli çekişme” başlığı ile yayınladığı köşesinde şu ifadelere yer verdi: “Kış ortasındaki Alanya’yı, pardösüsüz gezmek bizim için pek olanaklı değil...  Sert ve yağmurlu bir hava, Akdeniz’den sahile öyle bir dalga vuruyor ki, sesi sizi ürkütebilir. Toroslar’dan Dim Nehri’ne inen taşkın sular kenti basmıyormuş, çünkü altyapı sorunu kalmamış artık. Toroslar kıyıya yakın olduğundan, dağları aşamayan bulutlar yağmur olarak boşalıyor. Belediye Başkanı Av. Hasan Sipahioğlu, hep bu konuyu öne çıkardı ve “Eğer bu sorunu gidermeseydik, bugün çarşımız su altındaydı” diyor. Aslında tarım olumlu etkiliyor bu yağışlar. Havanın aksine bazı oteller açık, özellikle Alman ve İskandinav turistler bu aylarda Alanya’da ‘Tatil’ yapıyorlar. Alanya, emekli maaşıyla ülkesindeki yaşamdan daha ucuza geliyor yaşlı turistlere... Yabancıların Alanya’da 30 bin mülkü var, İngilizler gibi sitelerde yaşamıyorlar. Başkan Sipahioğlu, geçen hafta yabancılar için büyük boyda Noel ağacı kurmuş... Noel kutlanırken, ürettikleri hediyelik eşya ve yiyeceklerin satışından elde edilen geliri de özürlülere armağan etmişler.
ANTALYA’NIN SABİHA GÖKÇEN’İ...
Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, Gazipaşa’nın ileride ‘Antalya’nın Sabiha Gökçen’i olacağı görüşünde. Hafta başından itibaren Pegasus, Gazipaşa’ya haftada dört gün sefer yapmaya başladı. Gazipaşa’ya inişte tören yapıldı, bölgenin kaymakamları ve belediye başkanları da vardı törende.
- Havalimanı düşünülüp projelendirileli neredeyse 20 yıl oluyor. Ama her iktidarın payı var bugünlere gelişinde... Ulaştırma bakanları ANAP’lı Cengiz Tuncer ve Arif Ahmet Denizolgun’dan sonra Bülent Arınç (Alanya anakenti), milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın emeklerini gözden uzak tutmuyorlar. Son izin kararını veren Yıldırım’ın, Gazipaşa’ya izni Antalyalıları (IC grubu) kızdırmış olabilir. Yeni bakan olduğunda Gazipaşa için getirilen yer uçuş cihazlarını Mardin’e gönderdiği için kendisine gösterilen tepkiyi de böylece ortadan kaldırmış olmuş Yıldırım...
- Gazipaşa Havalimanı’na geçen yaz üç yabancı firmanın 284 charter seferiyle 81 bin yolcu gelmiş... Yeni sezonda 250-300 bin turist bekleniyor. Kapasitesinin ileride 1-1.5 milyona ulaşması hedefleniyor.
- Anamurlular ve Bozyazılılar da memnun... Anamurlu işadamı Faruk Aslan, ilk sefer başlayınca “Artık Antalya’ya elveda ama yolumuzun virajlarını ortadan bir kaldırsalar” dedi. Anamur, Gazipaşa’ya 83 km’de, Antalya’ya ise 254...
- Alanya, Gazipaşa’da 42 km, Antalya’ya ise 136 km... Havalimanı üç ilçe için önemli bir ulaşım merkezi oluyor. Sipahioğlu, “Alanya’nın il olmasından Gazipaşa’nın uçuşlara açılması daha önemlidir. Zor oldu ama bunu sağladığımız için çok memnunuz” diye konuştu. Sabiha Gökçen’den Gazipaşa’ya ilk seferlerde gelenler için ortalama fiyat 50-60 dolayında olmuş, dileriz değişebilecek bu fiyatlardan memnuniyetsizlik yaşanmaz ileride.
- Alanyalı AKP’li bir işadamının beklentilerini “Antalya’ya ortalama günde 600 uçak iniyor, bizim otel kapasitemizle birlikte 100 uçağı alabiliriz” dedi. Ama Belediye Başkanı Sipahioğlu “Bu yaz gelen 81 bin yolcuyu Antalya’nın müşterisi değildi, onlar yeni müşteriydi” diyerek Antalya ile çatışmaktan uzak duruyor.
ESNAF KÖTÜ AMA
ŞİKÂYET EDEN YOK
Alanyalı Mali Müşavir Mehmet Dizdaroğlu “Esnafın durumu kötü, borçsuz adam yok ama şikâyet eden yok” diyor. Bu söze itiraz edenler de var, turizm dışında Alanya ekonomisine sebze ve meyve üretiminden en az 50 milyon dolar girdiğini de anlattılar.
Birinin şu sözünün anlamını çok da sorgulamadık.
“Türkiye’de temiz adam var mı?”
Ama sonradan ne anlama geldiğini fark ettik ama ayrıntıya girmedik.
BÜYÜKŞEHİR NE OLACAK?
Antalya merkezde yeni bir ankette CHP’li Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın’ın oyu, AKP’nin yaptırdığı bir ankette CHP’nin 5 puan altında çıkmış... Akaydın’ın, bundan önceki bir anketi de buna benzer oranlardaydı.
Büyükşehir belediye başkanlığı bu bakımdan her iki parti için de önemli...
AKP’den konuşulan iki isim, bölge milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu ile Turizm Bakanı Ertuğrul Günay... “Günay’ın adaylığı zor olur” dedi bir gazeteci. Çünkü bölge içe kapanık... Menderes Türel’in yeniden adaylığına ihtimal verilmiyor. CHP’den eski Belediye Başkanı Bekir Kumbul’u ortaya atan isimler de var.
Her partiden bazı üyelerin kafasından geçen bir isim de Hasan Subaşı... AKP ve MHP’nin adaylık önerisi götürdüğünü burada yerel siyasetçiler söylediler.
Hasan Sipahioğlu, üç dönemdir belediye başkanlığını sürdürüyor. Son seçimde ANAP’tan seçildikten sonra AKP’ye geçmesi kendisine oy veren CHP ve MHP’li kesimi hoşnut bırakmamış. “Ben farklı dinlerin ve ırkların sözcüsüyüm” diyerek, siyasetle hiç meşgul olmadığını söylüyor. Ama AKP’lilerin hedefi olduğu açık. Yeniden adaylık gibi bir niyetinin olmadığı izlenimini alıyorsunuz ama “Sipahioğlu’ndan başka bir isimle AKP burada seçim alamaz” deniyor. AKP’den aday adaylıkları söz konusu olan isimleri de tanıdık. Her şey için henüz erken.
GREEN PARK, GAZİPAŞA’DA
Tarlabaşı, Pendik, Kartepe, İzmir, Ankara, Gaziantep, Maşukiye ve Eyüp’teki otel yatırımlarıyla adı bir anda öne çıkan Adil Üstündağ’ı da gördük Gazipaşa’da... Belediye Başkanı Cemburak Özgenç’le projelerini görüşmeye gelmişti. “Gazipaşa’ya, oğluyla birlikte otel müdürlerini ve mühendislerini getirmişti. “Topladığımız arsa miktarımız 200 dönüm olacak ve buraya 2000 yataklı bir otel yapacağız. Örnek yatırımımızdan başka 10 futbol sahası da kuracağız” dedi. Bu hizmetlerinde 2000 kişinin çalışacağını söyledi.”

#

24 Ara 2012 - 00:02 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber