Gazipaşa Havalimanı değere bindi

TURİZM Yatırımcıları Derneği (TYD) Geleneksel Yıl Sonu Çalışma Yemeği'nde konuşan Ertuğrul Günay, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'dan Akdeniz'de iki yeni havaalanı açılmasını talep etti.

Günay konuşmasında, "Türkiye kitle turizminden vazgeçemez, Gazipaşa-Mersin bölgesi Antalya'nın potansiyeline sahip, değerlendirmeliyiz" dedi. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, konuşmasında şunları söyledi:
'11 AYDA 4 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM BELGESİ VERDİK'
"2012 yılı içinde 270 kadar yatırım belgesi verdik. Bizim hesaplarımıza göre bu yatırımlar 3,8 milyar dolar tutarında. Sadece 11 ayda yatırıma dönüşmek üzere gelen projeler 4 milyar doların eşiğinde. Bu yatırımlar 15 bin kişiye iş imkanı sağlayacak. Turizm böyle önemli bir sektör. Bu yüzden bu sektörün kamunun diğer birimleri tarafından da dikkatle izlenmesi, ilgi görmesi gerekiyor."
'5 BAKANLIK ANTALYA'DA TURİZMİ KONUŞACAK'
"Biz her yıl bakanlık olarak 5 yıldır diğer kamu kurumlarıyla beraber bir değerlendirme toplantısı yapıyoruz. Bu sene bu toplantıyı Antalya'da yapacağız. 19-20 Ocak'ta Ulaştırma, Maliye, Çalışma ve Kalkınma Bakanlıkları'ndan temsilciler katılacak. Bizim Ulaştırma Bakanlığı'ndan taleplerimiz var. Örneğin; otellerimizin havalanından VIP müşterilerini getirmelerinde karşılaştığı ciddi sorunlar var. Taşımacılık sektörünü korumalıyız ama bir yandan da bazı müşteriye özel hizmet vermeliyiz. Bunu henüz başaramadık. Milli Emlak ile sorunlarımız var, tahsis süreleriyle ilgili sorunlarımız var. Kıyı-kenar çizgisiyle, emsal artışlarıyla ilgili sorunlar var. Bunların hepsini Antalya'da değerlendireceğiz."
'İKİ YENİ HAVAALANI YAPARSAK
REKABETE DEVAM EDEBİLİRİZ'
"Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'a ben sektör olarak özel bir sorunumuzu aktarmak istiyorum. Akdeniz'e havaalanı ihtiyacımız var. Biz, kitle turizminden daha farklı, butik bir turizme geçmeye çalışıyoruz. Ege'ye ve Anadolu'ya verdiğimiz yön doğayla iç içe, daha tabiatla bağdaşık oteller içeriyor. Ancak Türkiye kitle turizminden vazgeçemez. Kitle turizmi için de yeni alanlar açmamız gerekiyor. Çünkü rakiplerimiz bunların hepsini bir arada yapıyorlar. Biz artık İtalya, İspanya ve Fransa ne yapıyorsa hepsini daha iyi yapmamız gerekiyor. Tarsus'ta 7 bin 800 yataklı bir projemiz var. Adana-Mersin arasındaki havaalanı ihale edildi ancak 5 yıldır işin başında. Ancak o havaalanı yetmez. Bizim Mersin'den Gazipaşa'ya kadar olan bölgede inanılmaz bir potansiyelimiz var. Coğrafya, bitki örtüsü ve tarih güzel. Antalya kadar zengin bir bölge. Ancak bakir duruyor. Çünkü ulaşım yok."
‘YENİ DESTİNASYON YARATMA ŞANSI’
"Karayolu yapılıyor, iyileştiriliyor. Ancak havayolu olmadan dünyadan ziyaretçi gelmiyor. Anamur'a ulaşmak, Silifke'ye ulaşmak mümkün değil. Gazipaşa çalışmaya başladı ama Gazipaşa ile Mersin Havaalanı arasında bir alan daha yapmamız gerekiyor. Artık deniz mi doldurulur, dağ mı düzleştirilir bilmiyorum ama bu bizim kitle turizmi açısından sizden en büyük talebimizdir. İkinci olarak da Antalya'nın batısına bir havaalanına ihtiyaç var. Şu anda Dalaman ve Bodrum-Milas alanları büyük ölçüde yükümüzü kaldırıyor. Ancak Dalaman Havalimanı ile Antalya Havalimanı arasında 500 kilometre var. Arada Kaş gibi, Kalkan gibi önemli turizm destinasyonları var. Demre'de yatırımlarımız var ancak kimse çivi bile çakmıyor. Çünkü Antalya ve Dalaman'a 3'er saat uzaklıkta. Turizm sektörü ve Türkiye'nin vizyonu adına rica ediyorum lütfen 2015 vizyonu içine bu taleplerimizi alın. Antalya kadar potansiyeli olup Antalya'nın 10'da biri kadar bile turist çekemeyen bu bölgede yeni bir destinasyon yaratma şansımız olabilir."

#

14 Oca 2013 - 00:05 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber