Engelsiz Alanya anlatıldı

Alanya Belediyesi, ülke genelinde uygulanan en başarılı 'Engelsiz Turizm' projesinin olumlu sonuçlarını paylaşmaya devam ediyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından, İzmir Enternasyonal Fuar alanında gerçekleşen 'ENGELSİZMİR 2013 Uluslararası Katılımlı Engellilerin Kentsel Sorunları ve Çözümleri Kongresi' gerçekleşti. Konreye Alanya Belediyesi'ni temsilen Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi Proje Koordinatörü Münir Altıoğlu ve Uzman Fizyoterapist Erdem Demir katıldılar. Kongrede gerçekleştirilen "Yerel Yönetimlerin Engellilere Yönelik Uygulama Örnekleri" oturumunda Altıoğlu, Alanya Belediyesi’nin 2003 yılında başlattığı engelsiz turizm çalışmalarını ve 2011 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Alanya Belediyesi, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO), Alanya Turistik İşletmeciler Derneği’nin (ALTİD) ortaklığıyla hayata geçen 'Engelsiz Turizm Kenti Alanya Projesi'ni anlattı. Sivil toplum örgütleri, yerel yönetimler ve engelli ürünleri üreticilerinin tanıtım stantları açtığı, engelli spor federasyonları ve bağlı takımların sportif faaliyetler gerçekleştirdiği, dans ve müzik workshopları ile farkındalık etkinliğini içinde barındıran kongre, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun kapanış konuşması ile son buldu.

05 Kas 2013 - 23:03 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber