Dersimiz uyuşturucu

ÇAĞIN en büyük sorunlarından biri olarak kabul edilen uyuşturucu konusunda başlatılan ‘Dost Eli Projesi’ kapsamında, Alanya'da öğrencilere Madde Bağımlılığını Önleme ve Sağlıklı Yaşam semineri verildi.

- Akın BAYCAN
Antalya ve Alanya Emniyet Müdürlüğü ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortak çalışması olan ‘Dost Eli Projesi’ kapsamında yaklaşık bin lise öğrencisine eğitim semineri düzenlendi. Antalya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Birimi'nde (KOM) görevli polis memuru Banu Mercan’ın konuşmacı olarak katıldığı seminerde öğrencilere uyuşturucu tuzağı anlatıldı. Sigara, alkol ve uyuşturucu tuzağına çekilme yaşının çoğunlukla lise döneminde olduğunu belirten Mercan, “Antalya ve Alanya KOM birimleri olarak her gün uyuşturucu vakalarıyla karşı karşıya geliyoruz. Tuzağa düşürülen gençlerin hepsinin, arkadaş ortamları ve dahil oldukları soysal ortamlardan uyuşturucu kapanına düştüğünü biliyoruz. Uyuşturucunun en küçüğü sigaradır. Sigaraya başlayan insan bağımlılığa ilk adımı atmış demektir. Sigara içen insanlar uyuşturucu ve alkole daha meyillidirler. O yüzden sakın etrafınıza özenerek sigaraya başlamayın. Sigara bir ikram değildir. Yapılan ikramlardan veya teşviklerden uzak durun" dedi. Uyuşturucu madde kullanan insanların sadece kendine zarar vermediğini hatırlatan Mercan, "Emniyetin yaptığı araştırmalara göre tüm uyuşturucu bağımlıları belirli bir süre sonunda satıcı konumuna geçiyor. Uyuşturucu bulamayan kişi suç işlemeye başlıyor. Fuhuştan tutun da, hırsızlık, cinayet, terör ve bir çok suçun arkasında uyuşturucuya rastlıyoruz" diye konuştu.  Sözlü anlatımın yanı sıra slayt ve kliplerin de gösterildiği seminer 1 saat sürdü. Seminer sonunda katılımcı tüm öğrencilere, polisler tarafından üzerinde uyarılar bulunan kitap ayracı ve kalem hediye edildi.

#

03 Mar 2011 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber