Cenaze yıkamak için suları yok

Haftada bir kez banyo yapabildiklerini belirten köylüler, cenazelerini yıkamak için bile su bulamamaktan şikayetçi

ANTALYA'nın Gazipaşa İlçesi'ne bağlı Küçüklü Köyü'nde şebeke suyu olmadığı için çocuklar bidonlarla okula içme suyu taşıyor. Haftada bir kez banyo yaptıklarını belirten köylüler, cenazelerini yıkamak için dahi su bulamamaktan şikayetçi.Gazipaşa'nın Küçüklü Köyü'nde yıllardır eşek sırtında yaz- kış evlerine su taşıyan köylüler, yaşadıkları çilenin bitmesini istiyor. Cenazelerini yıkamak için dahi su bulamamaktan şikayet eden köy sakinleri, çocuklarının her gün okula bidonlarla su taşıdığını söyledi. Öğrenciler, kişisel temizliklerini ise depolardaki suyla yapıyor.

BİDONLA OKULA SU TAŞIYORLAR

Küçüklü Köyü İlkokulu'nda öğrenim gören Hamza Baysal, okulda su olmadığını, bu nedenle içme suyunu evden götürdüğünü belirtti. Yürüyerek gittiği okuluna çantasının yanında mutlaka su bidonu taşıdıklarını kaydeden Hamza Baysal, "Suyu unuttuğumuzda bütün gün susuz kalıyoruz" dedi.Annesi Ayşe Baysal ise çocuklarını okula hazırlarken mutlaka su da verdiklerini söyledi. Şebeke suyu olmadığı için çamaşır makinesi kullanamamaktan şikayet eden Baysal, "Kendimizi bildik bileli köyde su yok. Eşeklerle yıllardır su taşıyoruz. Bıktık artık" diye konuştu.

EŞEKLE SU TAŞIYORUZ

Şebekeden hiç su aktığını görmediğini anlatan Dursun Balcı da "Köye 1.5 kilometre mesafedeki çeşmeden bidonlara su taşıyoruz. Her gün en az 2 kez bu eziyeti çekiyoruz. Musluktan su aktığını hiç görmedik. Yetkililere bir türlü sesimizi duyuramadık" dedi.

CENAZEMİZİ YIKAYAMADIK

Köy sakinlerinden Mustafa Yalçın ise geçen çarşamba günü cenazeleri olduğunu, yıkamak için su bulmakta zorlandıklarını söyledi. Yalçın, "Sabah yüzümüzü yıkayacak su bulamıyoruz. Köyün içinden şehrin içme suyu şebekesi geçiyor ama ne hikmetse bize verilmedi" diye konuştu.

HAFTADA BİR YIKANIYORUZ

Reyhan Yalçın ise şunları söyledi: "23 yıl önce bu köye gelin geldim. Köyde hiç su görmedim. Bu sıkıntı içerisinde 6 çocuk büyüttüm. 1.5 kilometre mesafedeki komşumuzun tarlasındaki çeşmeden su alıyoruz. Suyu kullandığımız için tarlası susuz kalıyor. Sırtımızda su taşımaktan bıktık. Tarlada çalışıyoruz. Terlemiş, toz toprak içinde eve geliyoruz. Buna rağmen ancak haftada bir kez banyo yapıyoruz."

BÜROKRASİYE TAKILDIK

Küçüklü Köyü Muhtarı Mustafa Oğuz, köyde 190 hane ve 1700 nüfus olduğunu belirterek yaşadıkları sıkıntıya isyan etti. Su şebekesinin 2000 yılında yapıldığını anlatan Oğuz, şunları kaydetti:"2011 yılında Gazipaşa Belediyesi'nin desteğiyle Sugözü kaynağından su tahsis ettirdik. Suyu bulduk ama bürokrasiye takıldık. Proje hazırlandı, programa alındığı halde yaptıramadık. Gittiğimiz her yerde 'Yapacağız' diyorlar ama yapılmıyor. Köyümüzde çamaşır makinesi yok. Eski düzen ateş yakılıp su ısıtılıyor. Haftada bir kez ancak banyo yapıyoruz. Başbakan 'Susuz köy kalmayacak' demişti ama bizim köyde su yok. Çarşamba günü köyde cenaze vardı. Yıkamakta zorlandık. Belediyeden yardım istemek zorunda kaldık."

11 Eki 2013 - 13:58 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber