Büyük proje tanıtıldı

Alanya’da kurulması kararlaştırılan ve 5 ülke işbirliğiyle hayata geçirilecek projenin tanıtım toplantısı dün yapıldı. Kaymakam Doğan, projenin altyapı çalışmalarına başlandığını söyledi

ALANYA Belediyesi ve Alanya Kaymakamlığınca organizasyonu yürütülen, 5 Avrupa ülkesinin katkısıyla Mahmutlar beldesine kurulması kararlaştırılan Engelliler Tatil Merkezi'nin tanıtım toplantısı yapıldı. Alanya Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya, proje ortaklarından Polonya, İsveç, Slovakya, Çek Cumhuriyeti'nden yöneticiler, Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan, Alanya Belediyesi Başkanvekili Kemal Dere, Mahmutlar Belediye Başkanı Ali Çelik, engelliler federasyonları ile federasyonlara bağlı dernek temsilcileri katıldı. Toplantıda, Alanya Belediyesi'nde görevli Doktor Mehmet Çam, “Engelsiz Turizm” konulu sunum yaptı. Alanya Kaymakamı Doğan, sunumun ardından yaptığı konuşmada, Mahmutlar Belediyesinin, projenin yapılacağı arazide altyapı çalışmalarına başladığını bildirdi. Polonya Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Pawel Wypch de, Avrupa Birliği açısından projenin farklı bir yatırım olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. Proje için Türk hükümeti, Alanya'daki belediyeler, projenin ortaklarından Slovakya ve Çek Cumhuriyeti yetkililerinden de mali destek ve iş birliği beklediklerini kaydeden Wypch, Polonya'da engelli vatandaşlara projeyi anlatarak reklamını yaptıklarını söyledi. Wypch, projenin Alanya'da gerçekleştirildiği için mutlu olduklarını belirtti. Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üyelik sürecini de değerlendiren Wypch, “Polonya, Avrupa Birliği'ne yeni üye olan ülkeler arasında. AB üyeliğine giden yolu iyi biliyoruz. Türkiye Avrupa Birliği'ne üye değil, ancak ekonomik ve teknik alanlarda gerçekleştirilen atılımlarla gelecek yıllarda üye olması bekleniyor. Bu nedenle iki ülke arasında yapılan iş birliği çok önemli” dedi. Polonyalı Mimar Pawel Kobylanski, Engelliler Tatil Merkezi'nin inşaatını üç boyutlu, slayt gösterimiyle anlattı. Konuşmasında, projenin Türkiye açısından önemine değinen Polonyalı proje sorumlusu Jacek Szopa ise şunları söyledi: “Proje, uluslararası eğitim, rehabilitasyon, entegrasyon ve dinlenme merkezi, ekolojik yapısı, değişim mimarisiyle engellilere ve ailelerine sağlanacak sağlık ve sosyal hizmetler açısından Türkiye'de bir ilk olacak nitelikte planlandı. Bu merkez, fiziki yapısı ve sağlık uygulamaları açısından engellilerin eğitimi ve rehabilitasyonu ile her düzeyde ilgilenenler için vizyon kazanma yeri olacak.”

#

19 Mar 2010 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber