'Bunlar nasıl köylü?'

BÜYÜK Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde geçen cuma günü meydana gelen olaylarla ilgili, "Hiç elinde molotof kokteyli olan, molotof kokteyli atan, belinde silahlarla köylü gördünüz mü? Böyle köylü olur mu? Nasıl köylü bunlar?" dedi

BÜYÜK Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde geçen cuma günü meydana gelen olaylarla ilgili, "Hiç elinde molotof kokteyli olan, molotof kokteyli atan, belinde silahlarla köylü gördünüz mü? Böyle köylü olur mu? Nasıl köylü bunlar?" dedi.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Antalya teşkilatının il kongresine katıldı. Kepez Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nde gerçekleşen kongreye girişinde çok sayıda partili tarafından alkışlarla karşılanan Mustafa Destici, kongre öncesinde partililerle birlikte türkü ve marşlar söyledi. Kuran okunmasıyla başlayan kongrede konuşan Genel Başkan Destici, hükümet ile CHP ve MHP'yi eleştirdi.

1 AYDIR GEZİ PARKI KONUŞUYORLAR

Türkiye'nin son 200 yıldır iyi yönetilmediğini söyleyen ve ülkenin 1 numaralı gündem maddesinin terör olduğunu aktaran Genel Başkan Destici, terörün son 30 yılda Türkiye'ye maliyetinin yaklaşık 2 trilyon dolar olduğunu dile getirdi. Geçen hafta Kerkük'te yaşanan intihar saldırısının ardından onlarca Türkmenin öldüğünü, Çin'de de Uygur Türklerinin büyük zulüm yaşadığını vurgulayan Mustafa Destici, "Ne hükümet ne anamuhalefet partisi, ne meclisteki diğer partimizin bunlarla hiç alakası yok. Onlar tutturdular bir Gezi Parkı. 1 aydır Gezi Parkı konuşuluyor" dedi.

MANGALDA KÜL BIRAKMAYAN MHP NİYE SUSUYOR?

Türkiye'nin bugün Apo, PKK ve terör gibi bir problemi varsa bunda Ak Parti, CHP ve MHP başta olmak üzere iktidara gelen ya da iktidar ortağı olan bütün siyasi partilerin vebali olduğunu kaydeden Mustafa Destici, Türkiye Gezi Parkı olaylarını konuşurken birilerinin Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde 'Kuzey Kürdistan Kongresi' topladığını belirtti. Bu kongrede birtakım kararlar alındığını ve buna hükümet ile muhalefet partilerinin sessiz kaldığını aktaran Destici, "Hiç buna cevap verildiğini duydunuz mu? İktidar partisi niye sessiz kalıyor bu işe, niye bir cevap yok? CHP'den bu konuyla ilgili niye bir tane yorum yok? Mangalda kül bırakmayan MHP'den niye bu konuyla ilgili bir tane yorum yok?" diye konuştu.

MOLOTOF KOKTEYLİ ATAN KÖYLÜ OLUR MU?

Lice'de yaşanan olaylara da değinen Genel Başkan Destici, "Devlet karakol yapıyor. Devletin karakoluna saldırılıyor. Şantiyedeki çadırlar yakılıp, ateşe veriliyor ve ortalık savaş alanına çevriliyor. 'Köylüler karakol yapımına tepki gösterdi' deniliyor. Hiç elinde molotof kokteyli olan, molotof kokteyli atan, belinde silahlarla köylü gördünüz mü? Böyle köylü olur mu? Nasıl köylü bunlar?" diye konuştu.

NE SİLAH BIRAKIYOR NE TERK EDİYORLAR

Çözüm sürecinin 'müzakere süreci' olduğunu ve Türkiye'nin PKK ve onun elebaşısı ile masaya oturup müzakere ettiğini dile getiren Destici, "Keşke PKK gerçekten, Apo gerçekten 'biz yanlış yaptık, 30 yıldır küresel güçlerin maşası olduk, hem kendi insanımıza hem devlete zarar verdik, pişmanız' deyip, silahlarını bıraksa. Kimse buna gözünü kapatabilir mi? Ama böyle bir şey yok. Adam ne silah bırakıyor, ne terk ediyor, sadece silahın gücüyle taleplerini almaya çalışıyor" dedi.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, konuşmasının ardından partiye uzun süre emek verenlere plaket verirken, partiye yeni katılanlara rozet taktı.

30 Haz 2013 - 22:28 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber