Belediyeye iki yeni birim

Alanya Belediyesi, bünyesinde istihdam ettiği uzmanların daha etkin çalışabilmesi ve engelsiz hizmetlerini arttırmak için iki yeni birim daha açıyor

‘ENGELSİZ Yansımalar Atölyesi’ ve ‘Engelsiz Hizmetler Proje Koordinasyon Birimi’, yapımının tamamlanması ile birlikte Şubat ayında engelli vatandaşların hizmetine açılacak. 
'Engelsiz Yansımalar Atölyesi’nde görevli el sanatları öğretmeni tarafından engelli birey ve yakınlarına günlük yaşamlarını sosyal amaçlı faaliyetlerle geçirmeleri amaç edinilerek ebru, çini, bakır levha tabloları, yağlı boya resim gibi çeşitli sanatsal faaliyetlerin eğitimleri verilecek. Engelli birey ve yakınlarının yatkın oldukları herhangi bir sanatsal faaliyetteki becerileri temel alınarak, yaratıcı düşünebilme becerisi, el-göz koordinasyonunu geliştirici sanatsal etkinlikler ve başarabilme duygusunu oluşturabilecek faaliyetler yürütülecek. Engelsiz Hizmetler Proje Koordinasyon birimi, halihazırda devam eden 'Herkes için Alanya', 'Engelsiz Turizm Kenti Alanya', 'Her Kulaç Bir Hayat', 'Hayata Yelken Aç', 'Gönüllü Ol Fark Yarat' gibi projelerin koordinasyonu gerçekleştirecek olup, 'Engelli Veritabanı' analizleri ile engelsiz Alanya’nın vizyonuna uygun yeni projelerin oluşturulacağı birim olarak hizmet verecek. Engelsiz Hizmetler Proje Koordinasyon Birimi, tüm fiziki ve sosyal projelerde belediye birimleri arasındaki koordinasyonu sağlayacak, benzeri kurumlar ile irtibat kurup, ortak proje fırsatları arayacak, sivil toplum kuruluşları ile belediye arasında köprü görevi yaparak sivil toplum-devlet diyalogunu sağlayacak. Bunun yanında birim başvurulara istinaden engelli vatandaşlar ile ilgilenip onların sorunlarını tespit ederek yardımcı olacak ve engelliliğe dair toplumsal farkındalığı arttırıcı çalışmalar gerçekleştirecek.


'ALTYAPIYI OLUŞTURUYORUZ'

Açılacak olan yeni birimleri değerlendiren Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, "30 Mart tarihinden sonra genişleyecek hizmet alanımız nedeni ile artacak engelsiz hizmet talebinin karşılanması için gerekli altyapıyı şimdiden oluşturuyoruz. Amacımız en uzak sınırımızdaki engelli bireylerin dahi hizmetlerimizden yararlanmasını sağlamak" dedi. Sipahioğlu ayrıca, Alanya Belediyesi sınırlarına dahil olan yerleşim birimlerinin tümünde ulaşılabilirlik tespiti yapılacağını ve tespit sonucunda oluşturulacak raporun belediyenin engelli yönetmeliği dikkate alınarak yeniden projelendirilerek tüm fiziki engellerin kaldırılacağını belirtti.

29 Oca 2014 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber