‘Bebeğimi öldürdüler’ iddiası

Gazipaşa’da akut farenjit ve akut larenjit teşhisi konularak ilaç tedavisine başlanılan 2.5 aylık bebek, sabah saatlerinde hayatını kaybetti

GAZİPAŞA’DA akut farenjit ve akut larenjit teşhisi konularak ilaç tedavisine başlanılan ve sabah saatlerinde hayatını kaybeden bebeklerinin ihmal sonucu öldüğünü iddia eden ailesi suç duyurusunda bulundu. Macar köyünde yaşayan Mesut-Işık Yılmaz çifti, 2.5 ay önce dünyaya gelen Nasibe Nisa Yılmaz adlı bebeği soğuk algınlığı nedeniyle 13 Şubat Çarşamba günü Gazipaşa Devlet Hastanesi’ne götürdü. İddiaya göre, saat 11.00’de poliklinikte muayene edilen bebeğe, akut farenjit ve akut larenjit teşhisi konularak ilaç ve iğne tedavisine başlandı. Doktorun “Hastane dolu, bebeği yatış yapamam. Yarın sabah tekrar getir” dediğini iddia eden Mesut Yılmaz, gece saat 23.00’te ise iğne için bebeği tekrar hastaneye götürdüğünü söyledi. Sabaha doğru saat 03.00 sıralarında bebeğin evde sağlık durumun iyi olduğunu belirten baba Yılmaz, “Daha sonra sabah saatlerinde çocuğun durumu ağırlaştı ve tekrar hastaneye götürdüm. Hastaneye geldiğimde acil servisteki doktor yerinde değildi. Oradaki görevliler bebeğe müdahale ettikten bir süre sonra doktor geldi. Bebeğe bir saatten fazla müdahale ettikten sonra bebeğin öldüğünü söylediler. Bebeği neden hastaneye yatırmadılar. Şimdi sorumlusu kim?” dedi.
‘BEBEK ÖLÜ GELDİ’
Gazipaşa Devlet Hastanesi'nden olayla ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi: “Nasibe Nisa Yılmaz isimli bebek 13 Şubat 2013 tarihinde Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Necla Köseoğlu tarafından saat 11.04’te Çocuk Hastalıkları Polikliniği’nde muayene edilmiş, akut farenjit ve akut larenjit tanısı ile ilaç başlanmış olup, bebek tekrar kontrole çağırılmıştır. 14 Şubat 2013 tarihinde saat 06.59’da bebek EX olarak Acil Servis’e ailesi tarafından getirilmiş olup, hemen acil müdahale yapılmıştır. Müdahale saat 06.59’dan saat 08.10’a kadar devam etmiştir. Yapılan tüm müdahalelere rağmen bebeğin solunum ve dolaşımı geri dönmemiştir. Bebeğin ölüm sebebi henüz belli değildir.”
Şikayet üzerine savcılık konuya ilişkin soruşturma başlattı. Savcılık Nisa’nın cenazesini yaptığı ilk otopsinin ardından Antalya Adli Tıp Kurumu’na gönderdi.

#

16 Şub 2013 - 00:26 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber