Arkadaşının bebeğine karaciğerini verdi

ANTALYA'da oturan 46 yaşındaki Kader İlkan, arkadaşının 9 aylık kızına karaciğerinden parça bağışladı

ANTALYA'da oturan 46 yaşındaki Kader İlkan, arkadaşının 9 aylık kızına karaciğerinden parça bağışladı. Henüz üç aylıkken siroz teşhisi konulan ve kontrol altında tutulan Rümeysa bebek operasyonun ardından sağlığına kavuştu.

Terzi 34 yaşındaki Zeynel ve ev hanımı 28 yaşındaki Fatma Şen çiftinin 9 ay önce dünyaya gelen kızları Rümeysa Şen, doğduktan 3 ay sonra vücudundaki kızarıklıklar nedeniyle hastaneye götürüldü. Hastanede siroz teşhisi konulan Rümeysa Şen gözetim altında tutulmaya başladı. Doktorların 'Karaciğer nakli gerekli' açıklaması üzerine anne ve babadan kan örneği alındı. Baba Zeynel Şen'in karaciğerinde aşırı yağlanma tespit edildi, anne Fatma Şen ise kan grubu uymadığından kızına karaciğerini veremedi.

GÖNÜLLÜ OLDU

Şen ailesinin kızları için çok acil karaciğer nakli gerektiğini öğrenen anne Fatma Şen'in arkadaşı, ev hanımı Kader İlkan, karaciğerini vermek için gönüllü oldu. Etik Kurul'dan alınan onayın ardından İlkan'ın karaciğerinden alınan bir parça, Rümeysa'ya nakledildi.

İnsanları organ bağışı konusunda duyarlı olmaya çağıran Kader İlkan, "Organ bağışlayarak, bir başkasını hayata döndürmek çok güzel bir duygu. İnsanları organ bağışı konusunda duyarlı olmaya çağırıyorum. Öldükten sonra değil de yaşarken bir şeyler yapmalıyız" diye konuştu.

Anne Fatma Şen ise çocuğuna ikinci bir hayat şansı veren arkadaşına çok teşekkür ettiğini söyleyerek, "Kader arkadaşımın da artık bir kız çocuğu oldu. Artık o Rümeysa'nın ikinci annesi" dedi.

'NAKİL YAPILMASAYDI, BEBEĞİ KAYBEDECEKTİK'

Operasyonu gerçekleştiren MedicalPark Antalya Hastanesi Organ Nakil Merkezi Başkanı Prof. Dr. Alper Demirbaş ise hastaya çok acil karaciğer gerektiğine değinerek, şu bilgileri verdi:

"Annenin kan grubu nakle uygun değildi, babanın karaciğerinde ise aşırı yağlanma vardı. Bu nedenle yakınlarından verici arandı. Etik Kurul'un da kabul etmesiyle annenin arkadaşından nakil gerçekleşti. Bu naklin özelliği şudur: Biz çok nadir olarak bu tip bebeklere ameliyat yapıyoruz. Çünkü kiloları çok düşük. Ancak operasyon yapmazsak Rümeysa'yı kaybedecektik. Operasyon yapıldı ve Rumeysa'nın durumu çok iyi."

#

15 Şub 2013 - 13:08 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber