Antalya'da dil seferberliği

ANTALYA'NIN MURATPAŞA İlçesi'ndeki Azize Kahraman Halk Eğitimi Merkezi'nde (AKHEM) Almanca, İngilizce, Rusça dil kurslarına Japonca da eklendi. Kurumda, ayrıca Antalya'da yerleşik yabancı uyruklu vatandaşların uyumlarını kolaylaştırmak amacıyla, toplam 120 saat süreli Türkçe kursu açılması hazırlıklarına başlandı

MURATPAŞA İlçesi'ndeki Azize Kahraman Halk Eğitimi Merkezi'nde (AKHEM) Almanca, İngilizce, Rusça dil kurslarına Japonca da eklendi. Kurumda, ayrıca Antalya'da yerleşik yabancı uyruklu vatandaşların uyumlarını kolaylaştırmak amacıyla, toplam 120 saat süreli Türkçe kursu açılması hazırlıklarına başlandı.

İLK KEZJAPONCA DİL KURSU

AKHEM'de düzenlenen törenle başlatılan Japonca dil kursu, şimdiden büyük ilgi gördü. Haftada 2 gün ve 4'er saat yapılacak olan kurs, 31 Mart 2014'te sona erecek. AKHEM Müdürü Şakir Şen, Türkiye-Japonya arasında son yıllarda gelişen ekonomik ve kültürel işbirliğine, Antalya'da tatil yapan Japon turist sayısının her geçen gün artmasına dikkat çekti. Şakir Şen, esnaf ile ithalat, ihracat yapan firma ve turizm çalışanlarının Japonca dil bilmelerinin zorunlu hale geldiğini anlattı.

YABANCILARA TÜRKÇE KURSU

AKHEM Müdürü Şakir Şen, Türk vatandaşlarıyla evlenen ve Antalya'da yaşamlarını sürdüren yabancı uyruklu ailelerin Türkçe sorunun çözmek üzere de 'Türkçe Dil Kursu'nun önümüzdeki günlerde açılacağını müjdeledi. Bu konuda çalışmaların tamamlandığını anlatan Şakir Şen, Türkçe, İngilizce, Almanca ve Rusça broşür ve afişlerin dağıtıldığını, yabancıların üyesi oldukları dernek ve de konsolosluklarda da temasa geçildiğini kaydetti.


















08 Ara 2013 - 11:47 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber