Alanyalı kadınları örnek gösterdi

ANTALYA İl Kadın Girişimciler Kurulu tarafından, kadın girişimciliğinin geliştirilmesi ve teşvik edilmesine katkı sağlamak amacıyla "Antalya'nın Kadın Girişimcileri Yarışması" düzenlenecek.

ANTALYA İl Kadın Girişimciler Kurulu tarafından, kadın girişimciliğinin geliştirilmesi ve teşvik edilmesine katkı sağlamak amacıyla "Antalya'nın Kadın Girişimcileri Yarışması" düzenlenecek. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkan Yardımcısı Adnan Vücudi Özen, yaptığı açıklamada, girişimci sayısının artması ve girişimcilerin teşvik edilmesinin, modern ekonomilerde kalkınmanın en önemli araçlarından biri haline geldiğini söyledi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin, ülke kalkınmasına destek çalışmaları kapsamında çok önemli bir adım atarak Kadın Girişimciler ve Genç Girişimciler kurullarını kurduğunu vurgulayan Özen, bu kapsamda ATSO bünyesinde faaliyet gösteren İl Kadın Girişimciler Kurulu ve Genç Girişimciler Kurulunun son derece başarılı projelere imza attıklarını kaydetti. Özen, ATSO Yönetim Kurulunun, kadın girişimcilerin ekonomiye katkısını artırmayı sosyal sorumluluk olarak benimsediğini belirterek Antalya İl Kadın Girişimciler Kurulu ile kadın girişimcilerin kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak ve onları cesaretlendirmek amacıyla "Antalya'nın Kadın Girişimcileri Yarışması" düzenleme kararı aldığını bildirdi. Yarışmayla fikrini sermayesiyle birleştirerek yeni bir işletme kuran ve kendi dışında istihdam yaratan, sermaye yetersizliğine rağmen ekonomik bir değer yaratarak ev eksenli üretim yapan kadın girişimcilerin başarısını bir model olarak toplumun dikkatine sunmayı amaçladıklarını ifade eden Özen, "Evde üretim yaparak ürünlerinin satışını gerçekleştiren veya iş yeri açarak, şirket kurarak ticari faaliyet yürüten, ailesine, topluma ve ülke ekonomisine fayda yaratan, katkı yapan tüm kadınlar yarışmaya davetlidir" dedi.
Antalya İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Işık Yargın da, yarışmanın, özellikle ev eksenli işlerde faaliyet gösteren ve üretime katkısı bulunan kadınların, vizyon geliştirebilmesi için yararlı olacağına inandıklarını söyledi. Yenilikçi fikirlerin ortaya çıkmasını hedeflediklerini belirten Yargın, "Antalya'da, Manavgat'ta, Alanya'da çok özgün üretim yapan kadınlarımız var. Örneğin örgüden oyuncaklar yapan, deniz kenarındaki ahşap atıkları toplayıp hediyelik eşyalar üreten, kapakları işleyen, ipek böceği kozasından takı tasarlayan kadınlarımız olduğunu biliyoruz. Üreten kadınlarımızı girişimcilik örnekleri olarak su yüzüne çıkarmak istiyoruz" diye konuştu.
BAŞVURU
Yarışmaya katılacaklar, www.antalyakadingirisimciler.org internet sitesi üzerinden veya Antalya, Alanya, Manavgat ve Kumluca Sanayi ve Ticaret odalarından temin edecekleri başvuru formlarını elektronik ortamda doldurup, ürün ve faaliyetleriyle ilgili belge veya ürün örnekleriyle birlikte başvuru dosyasını ATSO'ya da ilçelerde Ticaret ve Sanayi odalarına 16 Mart Cuma günü mesai bitimine kadar teslim edecekler. Başvurular, Seçici Kurul tarafından değerlendirme formlarında belirtilen kriterler doğrultusunda 26 Mart Pazartesi günü değerlendirilecek. Yarışmanın birincilerine bin lira, ikincilere 500 lira, üçüncülere 250 lira para ödülü verilecek. Ödül alan tüm yarışmacılar Yöresel Ürünler Fuarı'nda yer alacak Kadın Girişimciler Standı'nda ürünlerini sergileme fırsatı bulacak.

#

25 Şub 2012 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber