Alanya'da okullar yarışıyor

ALANYA Keykubat Eğitimciler Derneği (AKED) tarafından düzenlenen 'İlköğretim Okulları Arası Bilgi Yarışması' dün Alanya Kültür Merkezi'nde (AKM) başladı.

Erkan UYSAL 3 gün sürecek olan yarışmanın ilk gününde öğrenciler 3 grup şeklinde yarıştı. Her grupta 7 okulun yer aldığı yarışmaya 21 okul katıldı. AKM'de yapılan 'İlköğretim Okulları Arası Bilgi Yarışması' saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonra Alanya İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Abdülkadir Tuncer konuşma yaparak AKED'e teşekkür etti. Tuncer, "Bu yarışmaya katılan öğrencilere, onlara bu cesareti veren öğretmenlere ve öğrencileri bu yarışmaya gönderen okul müdürlerine teşekkür ediyorum. Bu bir yarışmadır. İnsanların bilgileri, yetenekleri, fizik ve matematikten ibaret değildir. Herkesin başarılı olduğu bir alan vardır. Bir başka yarışmada sizler de birinci olacaksınız. Bu yarışmayı düzenleyen AKED'e teşekkür ediyorum" dedi. Daha sonra salondakilere AKED'in yapmış olduğu faaliyetleri içeren slayt gösterisi sunuldu. Jüri üyeliğini Baki Saka, Mehmet Akif Canlı, Hikmet Erol, Ertan Başyiğit, Şerafettin Ayhan ve Ali Oğuz'un yaptığı bilgi yarışmasına okullarına destek olmak için gelen öğrenciler de izleyici olarak katıldı. Sunuculuğunu AKED üyesi Mustafa Yücel'in yaptığı yarışmada adaylara Türkçe, matematik, fen ve teknolojiden 3'er tane, diğer alanlardan da 1'er tane olmak üzere toplam 15 soru soruldu. Yarışmalar sürerken Yücel, sık sık izleyici olarak katılan öğrencilere atasözleri ve tekerlemeler sordu. Yücel, sorularını cevaplayan öğrencilere çikolata verdi. 3 grup şeklinde yapılan yarışmada 1. grupta, Şükrü Mülazımoğlu İlköğretim Okulu, ikinci grupta Hacı Kadiroğlu İlköğretim Okulu, üçüncü grupta da Fatma Alaettinoğlu İlköğretim Okulu finale yükseldi. AKED Başkanı Ali Oğuz da yaptığı açıklamada derneklerinin Alanya'daki eğitim ve öğretim kurumlarına katkı sağlamak için kurulduğunu söyledi. Oğuz, "Geçen yıl bu yarışmaya 32 okul katıldı. Bu yıl 42 okul katılıyor. Okulların bize olan teveccühü artıyor. Bu bizi memnun ediyor. Bizim burada yaptığımız bilgi yarışması Seviye Belirleme Sınavı'na (SBS) itici sebep oluşturuyor. Yüzlerin gülmesi, öğrencilerin olaya kendilerini kaptırması, onların bilgi anlamında eğlenmesi çok güzel bir duygu" diye konuştu.

#

30 Mar 2011 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber