235 hektar orman yandı

Gazipaşa İlçesi Orman İşletme Müdürlüğü, 2013 yılı içerisinde yapılan faaliyetlere ilişkin yazılı bir açıklama yaptı

YAPILAN açıklamaya göre, ilçe genelinde 19 ormanyangını çıktı ve bu yangınlar sonucu 235 hektar orman alanı yandı. Yanan alanların hızla geri ağaçlandırılmaya başlandığının kaydedildiği açıklamada şöyle denildi: "Bu kapsamda yanan sahalara iki ton kızılçam tohumu ekimi planmış ve 1 tonu sahaya ekilmiş, 1 ton tohumun da ekim işleri devam etmektedir. Tohumla başarı sağlanamayacak sahalar için 50 bin kızılçam fidanı, 4 bin kara servi ve bin harnup fidanı tahsis edilmiş olup bunların dikimleri hızlı bir şekilde yapılmaktadır."

KÖYLÜYE KREDİ İMKANI

Orman yangınlarına karşı dikkatli olunması gerektiğinin vurgulandığı açıklamada, köy halkına yapılan ekonomik katkıdan da söz edildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Gazipaşa Orman İşletme Müdürlüğü tarafından 2013 yılında Çalıpınar Köyü, Karatepe Köyü, İnceğiz Köyü, Küçüklü Köyü, Hasdere Köyü, Çakmak Köyü ve Beyrebucak'a ekonomik nitelikli kredi verilmiştir. Bu orman köylerinden 3 aileye toplam 31.500 TL değerinde 30'ar kovan, 10 aileye her birine 30 süt koyunu ve bir koç olmak üzere toplam 226 bin 608 TL, 22 ailenin her birine bin metrekare olmak üzere toplam 616 bin TL değerinde cam sera desteği, 6 ailenin her birine bin metrekare olmak üzere toplam 144 bin TL değerinde plastik sera desteği verildi. Bu şekilde Gazipaşa ilçesinde 7 köyde yaşayan 41 aileye yüzde 25'i hibe olmak üzere toplam 1 milyon 18 bin 108 TL kredi verilmiştir."
 

 

08 Oca 2014 - 13:20 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber