12 tane 'Beyaz Bayrak'lı tesisin 4'ü Manavgat'ta

ANTALYA Valiliği'nin turizmde gıda güvenliğini markalaştırmaya yönelik uygulamaya koyduğu 'Beyaz Bayrak'ta konaklama tesisi sayısı 12'ye yükseldi.

Manavgat Kızılağaç Turizm Merkezi'nde (KTM) bulunan ve Türkiye'de kongre turizminde model olan Starlight Convention Center Otel yapılan gıda denetimleri sonrası 'Beyaz Bayrak' almaya hak kazandı. Antalya bölgesinde 12 beyaz bayraklı konaklama tesisinin dördünün Manavgat'ta olduğu ifade edildi. KTM Starlight Otel'de yapılan törende Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Birol Tuncel, beyaz bayrak şiltini otel sahibi Ünal Akpınar'a teslim etti. Bulgurlu, yaptığı konuşmada Antalya'da 'Beyaz Bayrak'lı konaklama tesisi sayısının 12 olduğunu, bunlardan dördünün Manavgat'ta olduğunu söyledi. Beyaz bayrak uygulamasının otellerde gıda güvenliğinin marka tescillemesi olduğunu belirten Bulgurlu, bayrağın 7 kişiden oluşan komisyon tarafından sürekli yapılan denetimler sonrası verildiğini kaydetti. Bulgurlu, "Manavgat 180 bin yatak kapasiteyle Türk turizminin her alanda profesyonel yapıldığı nadir bir destinasyon bölgesi. Bölgemize gelen yabancı konuklarımızın seyahat, tatil, müşteri memnuniyeti ve kaliteli hizmet verme yanı sıra gıda güvenliğine de özel önem veriyoruz. Beyaz bayrak, turizmde gıda güvenliği ve marka değeri oluşturmamız için çok önemli" dedi. 'GIDA GÜVENLİĞİ ÇOK ÖNEMLİ' Akpınar da konaklama tesislerinin turizmde marka değeri oluşturmada beyaz bayrak almasından mutlu olduklarını söyledi. Akpınar, turizmde rakiplerle mücadele etmede otel konforu kadar çevrenin korunması, temizlik, sağlık, su kaynaklarının korunması ve gıda güvenliğinin çok önemli olduğunu kaydetti.

#

25 Ağu 2012 - 01:04 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber