Ayağına sağlık Kamara!

AYTEMİZ

Alanyaspor-Malatyaspor maçı öncesi yine son dakika sakatlıkları ve cezalı oyuncusu sebebiyle kadroda değişiklik yapmak zorunda kalan Sergen Yalçın, Welinton ve Cisse yerine Caulker ve Fernandes ile oyuna başladı. Fernandes uzun zamandır uzak kalmasına ve kendi pozisyonunda oynamamasına rağmen attığı gol ile ne kadar önemli bir oyuncu olduğunu gösterdi. Futbola elverişli bir sahada, yağan yağmurla birlikte müsabakada başladı.

***

Maçın başlama düdüğü ile birlikte daha ne olduğunu anlamadan rakibin ilk atağında VAR kararı ile verilen penaltı sonrası müsabakaya 1-0 yenik başladık. Bu dakikadan sonra orta sahaları çabuk geçen iki takımda pozisyonlar bulmaya başladı. 10. dakikada ise maçın kader anı yaşandı. Maçı o an bitirecek pozisyonda Kamara inanılmaz bir şekilde boş kaleye topu atamadı. 12. dakikada Lucas’ın kornerinde, Fernandes en üst seviyeye çıkarak skorda dengeyi kurdu. Bundan sonra ki dakikalarda müsabaka iki kale önlerinde oynandı diyebiliriz. Adeta orta sahaları kapsam dışı bırakan iki ekipte uzun toplarla rakip kale önünde pozisyon aradılar. İlk yarı için söyleyebileceğim en iyi özet, ilk yarıda karşılıklı goller, karşılıklı sarı kartlar, kırmızı kart, penaltılar, gole çevrilen penaltı, kurtarılan penaltı, boş kaleye kaçan gol, tam anlamıyla ilk 45 dakikada futbol adına her şey vardı. İlk yarıda maçın kırılma anları ise Kamara’nın kaçırdığı gol, Adem’in penaltıyı atamaması ve Ceyhun’un kırmızı kart görmesi idi.

***

İkinci yarıda da oyun açısından tek farklılık oyuncularımızın direniş göstermesiydi. Malatya biraz daha üstün gözükse ve pozisyonlar bulsa da, temsilcimizde zaman zaman iyi pozisyonlar yakaladı. İkinci yarının büyük bölümünde Malatyaspor üstün gözükse de, temsilcimiz 10 kişi kalmasına rağmen bunaldığı bu bölümlerde iyi savunma ile geçit vermedi. Hatta son dakikalarda Efecan’ın girdiği pozisyon gol olsaydı kayısı tadında bir galibiyet olacaktı.

***

Sonuç olarak onca handikaba rağmen alınan bir puan çok değerlidir. Yukarıda da yazdığım gibi aksiyonu bol, kimin kazanacağını öngöremediğimiz bir maç izledik. Bu arada Kaleci Haydar’a penaltı ve kritik pozisyonlarda ki hamleleri için teşekkür ediyorum. Böylesine hızlı ve yüksek tempoda oynanan müsabaka da 60 dakika eksik oynamalarına rağmen ayakta kalan oyuncularımızı kutluyorum.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Veysel Okşar - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Alanya Belediye Başkanlığı anketi - Alanya'nın nabzını tutuyoruz! Siz kime oy verirdiniz?
Tüm anketler

Çorum Haber