Aşk acısı yaşıyorsanız bu hapı deneyin!

Bilim adamları, ilacın hastaların fobiler ve yeme bozukluklarını yenmelerine katkı yapacağını ümit ediyor

ABD'DEVirginia Commonwealth Üniversitesi'ndeki araştırmada, bu bulguların geçmişteki travmatik olaylarla ilgili hatıraların silinebileceğine dair ümit verici bir gelişme olduğu ifade edildi.

Bilim adamları, ilacın hastaların fobiler ve yeme bozukluklarını yenmelerine katkı yapacağını ümit ediyor.

Tablet şeklinde Gilenya markası altında satılan fingolimod, farelere verildiğinde bunların yakın bir zamanda yaşadıkları istenmeyen olayları hemen unutmalarına yardım etti. Kafeste ayaklarına hafif bir elektrik akımı verilen fareler, farelerde tipik bir korku tepkisi olarak tamamen hareketsiz kaldı.

İlaç verildiğinde ise bu tepkide büyük ölçüde azalma görüldü. Araştırmayı yapan bilim insanlarından Dr. Sarah Spiegel, 'Multiple sclerosis tedavisi için onaylanmış bir ilaç olan fingolimodin merkezi sinir sistemi üzerinde de henüz pek iyi bilinmeyen faydaları var' dedi.

23 Eki 2017 - 13:46 - Kadın


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber