Yol kapatan göstericilere müdahale

Şırnak’ın Silopi ilçesinde IŞİD'in Kobani'ye gerçekleştirdiği saldırıları protesto için İpekyolu'nu trafiğe kapatıp polise saldıran gruba müdahale edildi

EDİNİLEN bilgiye göre, Silopi’de akşam saat 22.00 saatlerinde bir grup gösterici, IŞİD’i protesto etmek için İpekyolu'nu trafiğe kapattı. Eyleme müdahale için gelen polis araçlarına göstericiler havai fişek ve molotof kokteyleriyle saldırı düzenledi. Atılan molotofların hedefi olan bir zırhlı araç arıza yapınca polisler aracın güvenliğini sağladı. Olay yerine gelen bir TOMA aracı da göstericilere su sıkarak dağıtmaya çalıştı. Dağılmayan göstericilere polis biber gazlarıyla müdahalede bulundu. Arıza yapan araç daha sonra başka bir zırhlı araçla çekildi. Müdahaleler sırasında Irak’ın Kerkük şehrinden Habur Sınır Kapısı üzerinden Silopi’ye gelen özel bir yolcu otobüsüne biber gazı isabet etti. Otobüs şoförü aracı durdurarak yolcuları tahliye etti. Biber gazından etkilenen bazı aileler kuaför salonuna sığındı. Gece başlayan olaylar sahur vaktine kadar devam etti.

29 Haz 2015 - 09:36 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber