'Yan Baktın'a 3 yıl 9 ay

ALANYA’DA, 5 Temmuz 2009'da Rus uyruklu 2 turist ve 1 Türk genci bıçaklayarak yaralayan ve tutuksuz yargılanan 5 kişinin yargılanmasına devam edildi. Karar duruşmasında 5 zanlı "Adam öldürmeye teşebbüs suçundan" 3 yıl 9 ay hapis cezası aldı.

Tutuksuz yargılanmalarına devam edilen Rıza Z, Yahya Z, Serdar A, Tamer A. ve Aydın E. mahkemeye katılmazken, sanıklar avukatları tarafından temsil edildi. Rus uyruklu Witali Sauermilch, Waldemar Dervs ve arkadaşları Ali Kaya'yı bıçaklayarak ağır yaralayan, Waldemar Junkman, Demetrius Stehili'yi ise döverek yaralayan zanlılar Rıza Z, Yahya Z, Serdar A, Tamer A. ve Aydın E. “Adam öldürmeye teşebbüs” suçundan 'Temyiz yolu açık olmak üzere' 3 yıl 9 ay hapis cezası aldı. 2009 yılında meydana gelen olayda, Alanya'da tatil yapan Rus uyruklu turistler Witali Sauermilch, Waldemar Dervs, Waldemar Junkman, Demetrius Stehili ve arkadaşları Ali Kaya, Çarşı Mahallesi, İskele Caddesi'nde bulunan bir diskoya gitmişlerdi. Burada Rıza Z, Yahya Z, Serdar A, Tamer A. ve Aydın E. ile "Yan baktın" davasından tartışan turistlerden
Witali Sauermilch, Waldemar Dervs ve arkadaşları Ali Kaya, 5 arkadaş tarafından bıçaklanmış, Waldemar Junkman, Demetrius Stehili'yi ise feci şekilde dövülmüşlerdi. Olay sonrası yaralılar kaldırıldıkları hastanelerde tedavi altına alınırken,
zanlılar Rıza Z, Yahya Z, Serdar A, Tamer A. ve Aydın E. polis tarafından gözaltına alınmış, çıkarıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmışlardı.

#

19 Oca 2013 - 00:23 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber