‘Tomografi sırası beklemem’ dedi dehşet saçtı

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Gevher Nesibe Hastanesi Acil Servis doktorları ve diğer çalışanlarına bir hasta yakını bıçaklı saldırıda bulundu

Hastanenin güvenlik kamerasına yansıyan olayda, Bıçaklı saldırgan 7 güvenlik görevlisi tarafından etkisiz hale getirildi.  Olay, ERÜ Tıp Fakültesi Gevher Nesibe Hastanesi Acil Servisi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre C.S. yakını olan E.S.’yi acil servise tedavi ettirmeye getirdi. İlk muayenenin ardından, doktorların E.S.’nin tomografisini istemesi sonucu, C.S., E.S.’yi tomografi ünitesine götürdü. Ardından C.S. Tomografi sırasını beklemek istemediği için doktorlara ve sağlık görevlilerine saldırıda bulundu. Ardından sağlık görevlilerinin 'Panik Butonu' alarmı vermesi üzerine tomografi ünitesine güvenlik görevlileri geldi. O sırada cebindeki bıçağı çıkaran C.S., güvenlik görevlilerine de bıçaklı saldırıda bulundu. Güvenlik kamerasına yansıyan olayda, 7 güvenlik görevlisi bıçaklı saldırı da bulunan C.S.’yi etkisiz hale getirdi. Olayın ardından, acil servise gelen polis ekipleri C.S.’yi gözaltına aldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan ERÜ Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Kudret Doğru, “Dün gece saatlerinde Acil Servisimiz travma bölümüne E.S. adında bir hasta geliyor. Doktorlarımız hastaya müdahale ediyorlar. İlk müdahaleden sonra doktorlarımız hastadan tomografi çekilmesini istiyorlar. Tomografi cihazında başka bir acil hastası olduğundan hastanın 5-10 dakika beklemesine kızan hastanın saldırgan yakını C.S., doktorlarla tartışmaya başlıyor. Acil Servisteki diğer çalışanların bilgisayar üzerinden 'Panik Butonu’nu' harekete geçirmesi üzerine anında olay yerine güvenlik görevlilerimiz intikal ediyor. Bu sırada sağlık çalışanlarına yönelik tehditkar tutumunu sürdüren saldırgan hasta yakını, belinde taşıdığı ekmek bıçağını çıkartarak kendisini acil servisin dışına çıkarmaya çalışan görevlilere saldırmaya devam ediyor. Daha sonra saldırgan hasta yakının polis ve güvenlik görevlilerimiz tarafından etkisiz hale getirilerek dışarı çıkartılıyor. Türkiye’de gün geçtikçe artan sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin bir parçası olan bu olayı şiddetle kınıyoruz. Bu tür olaylara sebebiyet vererek, sağlık çalışanların can güvenliğini tehdit edip, iş motivesini olumsuz etkileyen kişilerin ise şiddetle cezalandırılmasını istiyoruz” dedi.

Başhekim Doğru ayrıca, “Hastane Bilgi Yönetim Sistemi (HBYS) programına konulan panik butonu sayesinde hastane otomasyon sistemine bağlı 2 bin 500 bilgisayardan hastane çalışanları, kendilerine yönelik bir şiddet eyleminde, şiddet eylemini gerçekleştiren görmeden 'Beyaz Kod' çağrısını başlatabiliyor ve bu sayede güvenlik görevlilerinin saniyeler içinde olay yerine gelmesini sağlıyor. Böylelikle sağlık personelimize yönelik birçok şiddet eylemi, sağlık personelimiz zarar görmeden önlenmiş oluyor. Dün gece acil servisimiz travma bölümünde yaşanan olayda panik buton sayesinde can kaybı ve yaralanma olayına sebebiyet verilmeden atlatılmış oldu” diye konuştu.

31 Mar 2015 - 15:18 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber