Şehit cenazesinden dönerken kaza

Mardin'de şehit düşen Barış Akkabak'ın Antalya'nın Serik İlçesi'ne bağlı Gebiz Mahallesi'ndeki cenaze töreninden dönen İsmail Aydın'ın kullandığı motosiklete arkasından gelen bir otomobil çarpıp kaçtı. Kazada yaralanan sürücü Aydın ve arkasındaki dayısına, cenaze töreninden dönenler ilk yardımı yaptı

KAZA, Serik İlçesi Gebiz Mahallesi yakınlarında önceki akşam meydana geldi. Jandarma komando er Barış Akkabak'ın cenaze töreninden dönen Ali Belik ile yeğeni İsmail Aydın'ın üzerinde bulunduğu 07 YP 341 plakalı motosiklete arkalarından gelen bir otomobil çarptı. Meydana gelen kazada motosiklet sürücüsü Aydın ile dayısı Ali Belik yaralandı. Motosiklete çarpan otomobil ise olaydan sonra kaçtı. İçinde gençlerin olduğu belirtilen otomoblin plakasını alan vatandaşlar durumu jandarmaya ihbar etti.

Kaza yerindeki iki yaralıya ilk müdahaleyi, yine eşiyle birlikte şehit cenazesinden dönmekte olan özel bir hastanede hemşire Selda Özcan yaptı. Ardından da olay 112'ye bildirilip ambulans istendi. İlk gelen ambulansla yaralı İsmail Aydın, Antalya Eğitim Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Diğer yaralı Ali Belik için de ikinci bir ambulans çağırıldı. Çağrılan ambulansın gelmesi için uzun süre yaralı yol ortasında hemşire Sela Özcan ile birlikte serumuyla bekledi. Bu süreçte cenaze töreninden dönen CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak da aracından inip yerde yatan Ali Belik'in sağlık durumu hakkında bilgi aldı.

Hükümetin Antalya'yı bütünşehir yaparak köyleri ve beldeleri mahalle yaptığını belirten Budak, "Geçen seçimlere kadar Gebiz bir beldeydi. Ama AKP beldeleri köyleri kaldırıp mahalle yaptı. Eskiden Gebiz'de itfaiye ve ambulans vardı. Ama şimdi bir yaralıya bile Aksu'dan ambulans geliyor" dedi.

Milletvekili Budak kaza mahallinden ayrıldıktan sonra bu kez de cenazeden dönen Serik Belediye Başkanı Ak Partili Prof. Dr. Ramazan Çalık kaza mahalline geldi. Çalık yerde yatan yaralıyla ilgilenip şehit evindeki ambulanslardan birinin gönderilmesini sağladı. İkinci ambulansın gelmesiyle birlikte yaralı Ali Belik de Serik Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Motosiklete çarpıp kaçan otomobilin bulunması için çalışma başlatıldı. İçinde çok sayıda gencin bulunduğu iddia edilen otomobilin plakasını jandarmaya ve polise bildiren görgü tanıkları, araçtaklerin de şehit cenazesinden dönenlerden olabileceğini söyledi.

04 Ağu 2015 - 15:08 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber