Polise ateş açıldı

Van'da protestoda polise açılan ateş sonucu 2 polis memuru yaralandı

VAN'ın Başkale İlçesi İran sınırında bir PKK'lının öldürülmesi dün gece Van'da bir grup tarafından protesto edildi. Polis molotof ve havai fişek atan gruba tazyikli su ve gaz bombasıyla müdahalede bulunurken, olaylar sırasında polise de uzun namlulu silahlarla ateş edildi. Açılan ateş sonucu 2 polis memuru bacaklarından yaralandı. Van'ın Başkale İlçesinin İran sınırında bulunan Esenyamaç KöyüSualtı Mezrası yakınlarında bir PKK'lının, İran topraklarında meydana gelen bir çatışmada yaralanması ve Türkiye tarafında ölü bulunup, Başkale'ye getirilmesi üzerine ilçede olaylar çıktı. Bu olay, dün gece Van'da da bir grup tarafından protesto edildi. BDP tarafından kente merkezinde yapılan basın açıklamasının ardından kentin Hacıbekir Mahallesi'nde bulunan Doğu Caddesi üzerinde ise toplanan bir grup yolu trafiğe kapatarak eylem yapmaya başladı. Bunun üzerine bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Polis, molotof ve havai fişek atan grubu tazyikli su ve gaz bombasıyla dağıtmaya çalışırken, bu sırada polise de ateş edildi. 2 polis memuru, içinde bulundukları araca uzun namlulu silahla ateş edilmesi sonucu bacaklarından yaralandı. Yaralı polisler, olay yerine çağrılan ambulanslarla Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Polislerin sağlık durumunun iyi olduğu kaydedildi. Dün gece çıkan olaylar sırasında Hacıbekir Mahallesi ve Doğu Caddesi üzerinde bulunan bir çok mobese direğine de göstericir tarafından zarar verildi. (DHA)

05 Tem 2014 - 14:25 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber