PKK köy korucusu kaçırdı

Genelkurmay Başkanlığı, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde PKK militanları tarafından bir geçici köy korucusunun evinden alınarak kaçırıldığını bildirdi

GENELKURMAY Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından, Iğdır-Doğubayazıt Karayolu kesilerek 30 aracın durdurulduğu, araçların kontak anahtarları alınarak yolun trafiğe kapatıldığı ve bir adet çekici aracın ise yakıldığı belirtildi. Açıklamaya göre, olaya müdahale eden jandarmaya teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Açılan ateşe jandarma anında karşılık verdi ve yapılan karşı ateşler sonucu teröristler olay bölgesinden kaçtı. Yakılan ve durdurulan araçlar nedeniyle bir süre kapalı kalan yol kontrollü olarak yeniden trafiğe açıldı. Olayla ilgili Iğdır Cumhuriyet Savcısı'nın talimatı ile adli tahkikat başlatıldı.

Hakkari Çukurca'da ise bölücü terör örgütü mensubu bir teröristin, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı 2'nci Hudut Tugay Komutanlığı hudut unsurlarına, silahsız ve teçhizatsız olarak teslim olduğu belirtildi.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı 1'inci Hudut Alay Komutanlığı hudut unsurları tarafından, Kilis Elbeyli Suriye sınır hattında, DEAŞ terör örgütüne katılmak maksadıyla Türkiye'den Suriye'ye yasa dışı yollarla çıkış yapmaya çalışan iki kişi yakalandı. Öte yandan bölücü terör örgütü mensubu iki terörist tarafından, Hakkari Şemdinli'de bir geçici köy korucusu evinden alınarak kaçırıldı. Olaylarla ilgili adli tahkikat başlatıldığı kaydedildi.

18 Tem 2015 - 16:44 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber