Okumak istediği için şiddet gören kızın zor anları

Adana'da, okumak istediği için anne ve babası tarafından şiddet gördüğü ileri sürülen 14 yaşındaki kız çocuğu okula sığındı.

OLAY, merkez Yüreğir ilçesinin Yenidoğan Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, 14 yaşındaki İ.Y., ortaokulu bitirdikten sonra liseye gitmek istedi. Ancak bu duruma annesi M.Y. ile babası A.Y. karşı çıktı. Bunun üzerine kız çocuğu "Arkadaşlarım gibi bende okula gitmek istiyorum buna engel olamayacaksınız" dedi. M.Y. bunun üzerine hem anne hem de babası tarafından darp edildi. Babası "Ben seni okutmuyorum git kim okutacaksa okutsun" diyerek evden kovdu.

Bunun üzerine evden çıkan kız çocuğu daha önce eğitim gördüğü Anadolu Efes İlkokulu bahçesine geldi. Burada bahçede oturarak ağlayan kız çocuğunu okulun hizmetlisi fark etti. Kız çocuğunun yanına gelerek neden ağladığını sordu. Kız çocuğu babasının ve annesinin kendisini evden kovduğunu söyledi. Bunun üzerine hizmetli durumu müdüre bildirdi, okul müdürü kız çocuğunu odasına alıp olayı polise haber verdi.

Polis olay yerine geldikten sonra kızın yaşının küçük olduğunu belirleyerek çocuk şube müdürlüğü ekiplerine haber verdi. Okula gelen ekipler kız çocuğunu alarak çocuk şube müdürlüğüne götürdü. Kız ailesini istemediği için devlet yurduna yerleştirildi. Kızın istediği okula gidebileceği belirtildi.

20 Haz 2014 - 12:49 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

akil - çok acı bir haber. türkiye'nin durumunun özeti niteliğinde... devlet çocuğu aileden derhal alıp ya güvenilir, temiz bir ailenin yanına vermeli ya da kendi okutmalıdır. medeni ülkeler böyle yapar...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Haziran 12:49

Çorum Haber