Müdür ‘Dur’ uyardı

Müdür ‘Dur’ uyardı

- Akın BAYCAN
TRAFİK akışının en iyi şekilde sağlanması ve trafik keşmekeşliğinin ortadan kaldırılması için Alanya Emniyet Müdürü Erkan Dur, trafik kurallarına uyma konusunda vatandaşları uyardı. Dur, "Atatürk Caddesi, Hacet Caddesi, Çevre Yolu üzeri ve Cuma Pazarı bölgesi trafiğin en yoğun olduğu alanlardır. Trafiğin hızlı akması için park yasağı olan yerlere park edilmemesi gerekmektedir. Bekleme, duraklama ve çift sıra parklar trafik akışını büyük oranda yavaşlatmakta hatta durma noktasına getirmektedir. Bu nedenle şehrin en işlek yerlerinde hatalı ve ikinci sıraya park eden araç sürücülerine kesinlikle tolerans gösterilmeyecektir" dedi. Emniyet Müdürlüğünde görevli trafik ekip sayısının arttırıldığını, resmi ekiplerin araçlarla aralıksız görev yaparken, sivil personelin de gizli olarak görev yaptığını belirten Dur, "Ekiplerin tespit etmiş oldukları hatalı ve çift sıra park yapan araçların plakasına fotoğraf çekilmek suretiyle cezai işlem uygulanmaktadır. Mobese sistemi etkin bir şekilde kullanılmakta ve kurallara uymayan sürücülere mobese kayıt sisteminden denetimi yapılarak araç plakasına ceza uygulanmaktadır" şeklinde konuştu. Denetimlerin ara sokaklarda da sıklaşacağını belirten Dur, "Sürücülerimizin ara sokaklar dahil olmak üzere İlçemizdeki trafik akışını hızlandırmak için park yasağı (çift sıra park, durma ve duraklama yasağı olan yerlerde beklemek) gibi tüm trafik kurallarına uymaları gerekmektedir. Burada esnaflarımıza da görev düşmektedir, iş yeri önlerine kısa süreli olsa da yoğun saatlerde park edilen araçlar trafik akışını etkilemektedir. Esnaflarımızın bu durumda müşterilerini otoparklara yönlendirmeleri hem bizim işimizi hem de trafiği hafifletecektir" dedi. “Her gün gazetelerde okuduğumuz, televizyonlarda izlediğimiz trafik kazaları ise dikkatsizlikten, kendine fazla güvenmekten ve trafik kurallarına uymamaktan meydana gelmektedir” diyen Dur, "Vatandaşlarımızın, özellikle trafik kurallarına uyma konusunda gerekli duyarlılığı göstermeleri toplumca daha güzel ve güvenli bir şekilde yaşamamamızı sağlayacaktır" dedi.

#

20 Ara 2012 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber