Manken davasında ilginç talep

Antalya'da 5 yıl önce erkek arkadaşı İbrahim Tokgöz'ün 5'inci kattaki evinin balkonundan düşen manken Burcu Çağlayan'ın ölümünün, cinayet mi, intihar mı, yoksa kaza mı olduğuna ilişkin hazırlanan bilirkişi raporu mahkemeye sunuldu

SANIK

avukatları savcının değiştirilmesini ve 5 yıldır kayıp olan Tokgöz'e tutuklanmama garantisi istedi. Mahkeme ise talepleri reddetti. Antalya'da bir deri mağazasında mankenlik yapan evli ve 1 çocuk annesi 22 yaşındaki Burcu Çağlayan, 24 Temmuz 2010 tarihinde erkek arkadaşı İbrahim Tokgöz'ün, Fener Mahallesi 1964 Sokak Akanay Sitesi 5'inci kattaki evinden düşerek yaşamını yitirdi. Kanında 0.74 promil alkol tespit edilen, sol kolunda 'İbo' yazılı dövme bulunan Çağlayan'ın, erkek arkadaşı Tokgöz'ü başka kadınlardan kıskandığı için intihar ettiği ileri sürüldü. Olaydan sonra gözaltına alınan İbrahim Tokgöz, ifadesinde Burcu Çağlayan'ın intihar ettiğini söyledi. Tokgöz daha sonra serbest bırakıldı.

Savcılığın araştırması sonucu Çağlayan'ın balkondan atıldığı kanaatine varılması üzerine İbrahim Tokgöz hakkında 'kasten adam öldürme', üst kattaki dairede kalan komşusu, aynı zamanda yakın arkadaşı Murat E. hakkında ise 'kasten adam öldürmeye yardım etme' suçlamasıyla ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. Dava üzerine İbrahim Tokgöz izini kaybettirdi. Hakkında yakalama kararı çıkartılan Tokgöz, aradan geçen süreye rağmen bulunamadı.  Olay tarihinde askerde olan Burcu Çağlayan'ın eşi ile Finike'deki ailesi de olayın cinayet olduğunu iddia ederek şikayetçi oldu.

BİLİRKİŞİ HEYETİ RAPORU HAZIRLADI

2'nci Ağır Ceza Mahkemesi suç vasfının tayini amacıyla 2 fizik uzmanı ile 1 adli tıp uzmanından oluşturulacak 3 kişilik bilirkişi heyetiyle 16 Ekim 2015 tarihinde keşif yapılmasını kararlaştırdı. Ancak bilirkişi heyeti oluşturulamadığı için yapılamayan keşif, 4 Aralık 2015 tarihinde olay yerinde yapıldı. Keşif sonrası hazırlanan bilirkişi raporunda ise Burcu Çağlayan'ın düşüş pozisyonuna göre ileriye dönük bir hamle yapmadan, kendisini boşluğa bırakma ya da bir başkası tarafından hareketsiz şekilde yüksekten aşağı bırakılması ya da balkon korkuluğuna asılarak sarkma şekillerinde düştüğü görüşleri bildirildi. Raporu inceleyen taraflardan sanık avukatları, itiraz etti.

CİNAYET ŞÜPHESİ ORTADA

Bilirkişi raporunu değerlendiren Çağlayan'ın ailesinin avukatlarından Yağmur Burçin Sayın, Burcu Çağlayan'ın olay günü evde yaşananlardan dolayı sanık tarafından atıldığının Adli Tıp'tan da gelen raporlara göre cinayet şüphesini uyandırdığını iddia etti.

BİLİRKİŞİ RAPORUNA ELEŞTİRİ

İbrahim Tokgöz'ün ağabeyi olan avukatı Muhammet Tokgöz de bilirkişi Adnan Berber'in raporunda, Çağlayan'ın bayıltılarak aşağı bırakıldığı gibi, adli tabip ve otopsi raporlarıyla bağdaşmayan görüşler ileri sürdüğünü savundu.

SANIK İÇİN TUTUKLANMAMA GARANTİSİ İSTENDİ

Bilirkişinin çağrılarak bu sonuca nasıl vardığının sorulması gerektiğini belirten avukat Muhammet Tokgöz, halen kayıp ve aranmakta olan müvekkili İbrahim Tokgöz'le ilgili ise hiçbir şekilde yargılamayı kesintiye uğratma gayesi olmadığı, tamamıyla tutuklanma korkusu nedeniyle yargılamaya gelmediğini söyledi. Müvekkilinin daha önce 5 defa adli makamlara ifade verdiğini de anlatan avukat Tokgöz, CMK 246'ncı maddesi uyarınca İbrahim Tokgöz'e tutuklanmama garantisi verildiğinde duruşmada hazır olacağını belirtti.

SAVCININ DEĞİŞTİRİLMESİ TALEP EDİLDİ

Sanık avukatları, cumhuriyet savcısının İbrahim Tokgöz'ün kaçak olduğuna dair işlem yapılması talebi ve yargılama boyunca tarafsız kalmadığı gibi gerekçelerle dosyanın Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmesini ve başka bir savcının görevlendirilmesini talep etti. Ayrıca Burcu Çağlayan'ın daha önce tarım ilacı içerek intihara teşebbüs ettiği, bipolar bozukluğu olan ve cinsel istismara uğradığı açık olan biri olduğunu da belirten sanık avukatları, mahkemeden Akdeniz Üniversitesi'nden temin edilecek bir psikiyatristin dinlenmesini de istedi.

MAHKEME TALEPLERİ REDDETTİ

Duruşma sonunda, bilirkişinin çağrılma ve dinlenmesi yönündeki talebi mahkeme heyeti reddetti. Cumhuriyet savcısının reddine yönelik talebi de hukuki dayanaktan yoksun olduğu gerekçesiyle kabul etmeyen mahkeme ayrıca, olay yeri uzmanı hakkında suç duyurusunda bulunulması yönündeki sanık avukatlarının talebini de reddetti. Adli kontrol hükümleri uygulanması ve tutuklanmaması yönündeki garanti belgesi talebi de mahkeme heyeti tarafından oy çokluğuyla kabul edilmedi. Duruşma dosyadaki eksiklerin tamamlanması için ertelendi.

29 Oca 2016 - 18:34 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

hata kimde? - kocası askerdeyken erkek dost tutan ve gözüne dövme yaptıran mankende mi? tutuklanması gereken şüpheliyi salıveren mahkemede mi? yüzsüzce mahkemeden taleplerde bulunan sanık avukatlarında mı? çık bu işin içinden çıkabilirsen...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ocak 18:34

Çorum Haber