Maden işçisine dolandırıcılık şoku

Zonguldak’ta yaşayan 37 yaşındaki maden işçisi Erol Kumaş, kampanyaya katılım hakkı kazandığı yönünde telefonuna gelen mesajı yanıtladı. Cep telefonu bekleyen Kumaş, gelen kargoda şampuan çıkınca neye uğradığını şaşırdı

Zonguldak’ınGelik beldesinde yaşayan 37 yaşındaki maden işçisi Erol Kumaş, cep telefonuna çekiliş sonucu kampanyadan cep telefonu, bilgisayar ve hediye çeki çıktığı yönünde gelen SMS’i yanıtladı. Gelen mesajdaki çağrı merkezini arayarak adres bilgilerini veren Kumaş, gelen kargoyu açtığında şaşkınlık yaşadı.

Saç dökülmesini önleyici şampuanın yanı sıra yeşil kahve, krem ve losyondan oluşan kargoyu gören Kumaş, çağrı merkezini arayarak sitemini dile getirdi. Kumaş, çağrı merkezini aradığında kargonun farklı geldiğini söylediklerini hatırlattı. Talihsiz adam bir daha görüştüğü çağrı merkezine ulaşamadı.

VATANDAŞLARI UYARDI

Yaşadığı durumun kendisini üzdüğünü söyleyen Erol Kumaş, son günlerde yaşanan dolandırıcılık olaylarına karşı vatandaşları da uyarmayı ihmal etmedi. Yakın bir arkadaşının başına benzer bir olay geldiğini söyleyen Kumaş, şu ifadelere yer verdi:

“Bana bin 750 liralık hediye çeki kazandığım yönünde mesaj geldi. Ben de mesajı onayladım. Çağrı merkezini aradım. İki cep telefonu, bir tane bilgisayar ve hediye çeki kazandığımı söylediler. Onayladıktan sonra bana bir kutu geldi. Kutuyu açtığımda olur olmadık şeyler çıktı. Şampuan, krem ve yeşil kahve gibi. Şok oldum. İnsanların böyle bir tuzağa düşmemeleri için benim başıma geldi, onları da uyarıyorum. Bugün bana yarın başkasının başına gelir. Tekrar aradığımda yanlış kolinin yollandığını ve iade edilmesini istediler. Tekrar başka kutu yollarız dediler. Tekrar görüşmek için aradım telefonlarımı açmıyorlar.”

Tüketici Hakem Heyeti’ne başvuran Erol Kumaş, yaşadığı mağduriyetinin giderilmesi için mücadelesinin süreceğini söyledi.

ONUR ALTINDAĞ

22 Tem 2015 - 14:01 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber