İçki içerken karısına fırlattığı bira bardağı...

İçki içtiği sırada eşine sinirlenip bira bardağı fırlatan koca, “yaralamaya teşebbüs”ten 3 ay hapis cezası aldı

ŞİKAYETİNİ

geri alan kadın ise hakimden eşine para cezası verilmemesini istedi; “Onu da ben ödemek zorunda kalırım.”

Olay, çalışmayan ve sürekli Alkol alan eşini geçindirmek için ev işlerinde çalışarak evin geçindiren Gülten Paça’nın eşini evde içki içerken görünce sinirlenmesi üzerine çıktı. Eşine, “Yine mi içiyorsun” diye soran Paça’ya, eşi küfür ederek önündeki bira bardağını fırlattı. Kafasına doğru gelen bardaktan yaptığı hamleyle kurtulan Paça, polis çağırdı. Savcılık, başlattığı soruşturmayla Çetin Paça hakkında eşini kasten yaralamaya teşebbüs ve hakaret suçlarından 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı.

‘Şimde para mı ödeyeceğiz?’

Anadolu 62. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Çetin Paça bardağı korkutmak amacıyla attığını söyledi. Gülten Paça ise çocuklarıyla birlikte katıldığı duruşmada, şikayetini geri aldı. Bunun üzerine hakaret suçundan açılan dava düşse de, kasten yaralama suçundan açılan davanın şikâyetin geri alınmasıyla düşmeyeceğini belirten hakim, bardağın isabet etmemesi üzerine suçun teşebbüs aşamasında kaldığını belirtip, 3 ay hapis cezası verdi. 75 güne indirilen cezanın 1500 lira adli para cezasına çevrildiğini duyan kadın, “Para mı ödeyeceğiz? O da benden çıkmasın” dedi. Hakim de cezanın ertelendiğini, eşinin 5 yıl içerisinde suç işlememesi halinde bu para cezasının da ödenmeyeceğini belirtmesiyle kadın rahatladı.

17 Nis 2015 - 10:08 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber