Dev KPSS operasyonu! 770 kişi hakkında...

KPSS'de usulsüzlük iddialarına ilişkin Ankara merkezli geniş çaplı operasyon başlatıldı. Operasyon kapsamında 59 kişi gözaltına alındı, 10 kişinin ise kaçtığı öğrenildi

2010 yılında yapılan KPSS sınavında kopya çekildiği iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında gözaltılar için düğmeye basıldı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturmada saat 06.00’dan itibaren şüpheliler gözaltına alınmaya başlandı. Ankara’dan yürütülen operasyon kapsamında başka illerde de gözaltı olması bekleniyor.

BAŞSAVCI HARUN KODALAK: 10 KİŞİ KAÇTI

2010 yılından beri yürütülen KPSS sınav soruşturmasıyla ilgili olarak bu sabah Ankara merkezli başlatılan operasyon ile ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Harun Kodalak şu değerlendirmeyi yaptı: “Gözaltı haberi doğru. Başsavcılığımızın yürüttüğü soruşturma kapsamında toplam 82 kişilik şüpheli gözaltı listesi bulunuyor. Bu liste kapsamında gözaltılar bu sabah başlatıldı. Şu ana kadar Ankara da toplam 62 gözaltı yapıldı. Listede yer alan şüphelilerden 10 kişinin yurtdışına kaçtığı tespit edildi. Soruşturma devam ediyor. Daha fazla ayrıntı veremem. Şimdilik bu kadar.”

EMNİYETE ÇEVİK KUVVET TAKVİYESİ YAPILDI

Savcılık kaynakları, ilk etapta adı geçen toplam 770 kişi hakkında soruşturmanın yoğunlaştırıldığını belirttiler. Gözaltına alınanların yakınlarının emniyete akın etmesi üzerine çevik kuvvet şube müdürlüğünden takviye güç getirilerek önlemler alındı.

ISPARTA, ESKİŞEHİR VE SİVAS'TA GÖZALTI

- Isparta Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 2010 yılındaki KPSS’de usulsüzlük iddialarına yönelik Ankara merkezli operasyon kapsamında Yalvaç ilçesinde bir kişiyi gözaltına aldı. İl merkezine getirilecek şüpheli, buradaki işlemlerinin ardından Ankara’ya gönderilecek. Operasyon kapsamında bir kişinin daha arandığı bildirildi.

- Eskişehir’deki bir orta öğretim kurumunda öğretmenlik yapan Sabire A, gözaltına alındı. Sabire A, Eskişehir Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından Ankara’ya götürüldü.

- Sivas'ta biri il merkezinde, diğeri  Şarkışla ilçesinde 2 kişiyi gözaltına aldı. Öğretmen oldukları belirtilen bu kişilerin, emniyetteki işlemlerinin ardından Ankara’ya gönderilecekleri kaydedildi.
SAVCI 3 BİN 230 KİŞİNİN İZİNİ SÜRÜYOR

2010’da kopya çekildiği belirlenen ve tekrarı yapılan Eğitim Bilimleri testinde, 120 sorudan 100 ve üzerini doğru yanıtlayan 3 bin 230 aday soruşturulurken, son olarak Genel Yetenek ve Genel Kültür sorularında kopya çekildiği iddia edilmişti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı 3 bilirkişi atayarak, 807 bin adayın yanıtlarını incelemeye aldı. Bilirkişiler, o dönem soruların ulaştığı tespit edilen Baki Saçı’ya giden ve savcılığın elinde olan 48 Genel Kültür ve 55 de Genel Yetenek sorularının aynısını işaretleyenleri belirlemek için çalışmalara başlamıştı.

23 Mar 2015 - 11:48 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber