Deniz fenerinde intihar girişimi

Ayrı yaşadığı Alanya'daki Rus eşinin çocuğunu kendisine göstermediğini öne süren şahıs, Marmaris’te bir deniz fenerine çıkarak intihar girişiminde bulundu

MUĞLA'NIN Marmaris ilçesinde, kullanılmayan bir deniz fenerinin kilitli kapısını kırıp, korkuluklara çıkan 34 yaşındaki Yakup K., ayrı yaşadığı ve Alanya'da oturan Rus eşinin kendisine kızını göstermediği gerekçesiyle suya atlayarak intihar edeceğini söyledi. Çevresindekilere küfürler savuran ve fenerin camlarını kıran Yakup K, çevik kuvvet ekiplerinin operasyon hazırlığında olduğunu görünce 5 saat sonra eyleminden vazgeçti. Gözaltına alınan Yakup K., polis merkezine götürüldü.

Psikolojik sorunlarının bulunduğu belirtilen ve alkollü olan Yakup K., önceki gece saat 03.30 sıralarında, ilçe merkezindeki yat limanında bulunan ve kullanılmayan deniz fenerinin kilitli kapısını kırıp içeri girdi. Yakup K., fenerin kapısının arkasını eşyalarla doldurarak dışarıdan girişi de engelledi. Korkuluklarla çevrili üstteki bölüme çıkan Yakup K'yı görenler durumu polise bildirdi.

'BEN DELİ DEĞİLİM'

Olay yerine gelen polis, 5 metre yükseklikte bulunan Yakup K'yı ikna etmeye çalıştı. Deniz fenerinin camlarını kıran ve bunları polise atan Yakup K, Rus eşinin kızını kendisine göstermediğini, fenerden suya atlayarak intihar edeceğini söyledi. Yakup K., şöyle konuştu:

"Rus eşimden olan kızım Alanya'da. Annesi, kızımı bana göstermiyor. Üç ayda 90 bin lira para harcadım. Çalmadığım kapı kalmadı. Kızımı bana getiremediler. Kızımı getiremeyen Türkiye'de yaşamak istemiyorum. Ben deli değilim. Bu devlet bana kızımı getirinceye kadar buradan inmeyeceğim."

5 SAAT SONRA VAZGEÇTİ

5 saat fenerin içinden çıkmayan ve küfürler savuran Yakup K., olay yerine çağrılan çevik kuvvet ekiplerinin içeri girmek için harekete geçtiğini görünce, kendisine zarar verilmemesini isteyerek polise teslim oldu.

HAKARETTEN TUTANAK TUTULDU

Kırdığı camlar nedeniyle vücudunda hafif yaralar bulunan Yakup K., olay yerine gelen ambulansta ayakta tedavi edildi. Çarşı Polis Merkezi'ne götürülen Yakup K. hakkında 'Kamu malına zarar vermek, Cumhurbaşkanı ve hükümete hakaret' suçlarından tutanak tutulduğu belirtildi. Verdiği zararı ödeyeceğini söyleyen Yakup K. hakkındaki evrakların elden adliyeye gönderileceği, işlemlerinin ardından serbest bırakılacağı belirtildi.

27 Oca 2015 - 13:19 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber