Çaldırdığı traktörüne 10 yıl sonra kavuştu

Denizli’nin Honaz ilçesinde 10 yıl önce çalınan traktör, polis ekipleri tarafından bulunarak sahiplerine teslim edildi

EDİNİLEN bilgiye göre, Denizli’nin Çivril ilçesinde devriye gezen Çivril Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro ekipleri plakasız olduğu için durdurdukları traktörün evraklarının da olmadığını fark edince traktörün şase ve motor numarasından sorgulamasını yaptılar. Sorgulama sonucu traktörün Honaz ilçesinde çiftçilik yapan Ali Atalay ve Süleyman Atalay kardeşlere ait olduğu ve 2006 yılında çalındığı belirlendi.

Traktörü emniyet müdürlüğüne çeken ekipler traktörün sürücüsü F.A.’yı (32) ifadesini almak için polis merkezine götürdü. İfadesinde traktörü 2006 yılında Çivril’de tarım ürünleri ve galericilik yapan bir şahıstan satın aldığını belirten F.A., “Traktörü 2006 yılında galericilik yaptığını söyleyen birinden aldım. Bana traktörü gösterdi. Fiyat olarak da uygun bir rakam söyledi. Ben parayı teslim ettim.

Evrakları iki gün sonra getireceğini ve noterden alım satım işlemlerini yapacaklarını söyledi gitti. Birkaç gün sonra aynı şahısı aramama rağmen hiçbir yerde bulamadım. Aklıma traktörün çalıntı olacağı hiç gelmedi o günden beri de kullanıyorum” dedi.  F.A.’nın ifadesi alındıktan sonra hakkında çalıntı malı satın almaktan soruşturma başlatılırken, traktörü F.A.’ya satan şahısların bulunması için çalışma başlatıldı.

TRAKTÖR SAHİPLERİNE TESLİM EDİLDİ

Çivril Emniyet Müdürlüğü ekipleri işlemlerin tamamlanmasından sonra traktörün gerçek sahiplerine ulaşarak Çivril’e davet etti. Çivril Polis merkezinde 10 yıl önce çalınan traktörlerini gören Atalay kardeşler şaşkınlıklarını gizleyemezken traktörlerinin bulunmasında emeği geçen polislere teşekkür ettiler. 10 yıl önce çalınan traktörünü teslim alan Süleyman Atalay (50) emniyet yetkililerine gösterdikleri ilgi nedeniyle teşekkür ederek, “Traktörümden umudumu kesmiştim. Ancak devletimiz kesmemiş. Polis kardeşlerimize çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

15 Ağu 2015 - 15:14 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber