Bilanço ortada

Hakkari Valiliği, aşiretler arasında çıkan olayların bilançosu ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı

HAKKARİ Valiliği, aşiretler arasında çıkan olayların bilançosu ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.
Açıklamada, ”18.07.2014 günü saat 23.30 sıralarında ilimiz Anıt Kavşağı civarında Pinyanişi ve Ertuşi aşiretlerine mensup gençler arasında meydana gelen kavganın büyüyerek şehire yayılması neticesinde, yaklaşık 100 kişilik gruba güvenlik kuvvetlerimizce orantılı şekilde müdahale edilmiş ve saat 01.20 civarında olaylar azalarak sona ermiştir. 19.07.2014 günü saat 21.40 sıralarında aynı aşiretlere mensup şahısların ilimiz merkez Bulvar Caddesi Anıt civarında karşılaşmasıyla başlayan kavga il merkezinin muhtelif yerlerinde devam etmiş, güvenlik kuvvetlerimizce yapılan müdahale sonrasında grupların dağıtılması sağlanmış ve olaylar saat 03.30 sıralarında sona ermiştir. Toplamda 700 kişiden oluşan gruplar tarafından çok sayıda iş yeri, ev ve araçlara zarar verilmiştir. İlk incelemelere göre 18.07.2014 günü 15 iş yeri ve özel mülke, 19.07.2014 tarihinde meydana gelen olaylarda ise 45 iş yeri ve özel mülke zarar verildiği tespit edilmiştir. 19-20.07.12014 tarihlerinde aşiretler arası kavganın ve olayların önlenebilmesi maksadıyla ilimizin kanaat önderleriyle Valiliğimizce toplantılar gerçekleştirilmiş olmasına rağmen 20.07.2014 tarihinde de olaylar devam etmiş ve 600-700 kişilik grup şehir merkezinde toplanmıştır. Çıkan olaylarda taraflarca birbirine karşı silah kullanılmış ve devam eden olayların neticesinde saat 18.00 sıralarında 1 vatandaşımız çıkan silahlı çatışmada hayatını kaybetmiş, ayrıca 2’si ağır olmak üzere 6 vatandaşımız yaralanmıştır. Bunun üzerine saat 19.15 itibariyle Hakkari İl Merkezi Belediye sınırları içerisinde sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir. Şu an şehirde sükunet hakim olup, vatandaşlarımız yasağa riayet etmektedir. Valiliğimizce akşam saatlerindeki durum da dikkate alınarak yapılacak olan değerlendirme sonucu yasağın devam edip etmeyeceğine karar verilecektir. Bununla birlikte Hakkari İl merkezinde meydana gelen bu olaylar neticesinde aynı aşiretlerin yoğun olarak yaşadığı Çukurca ilçemizde de 20.30 sıralarında olaylar başlamış, 2 iş yeri, 1 ev ve 1 araca zarar verilmiştir. Güvenlik güçlerimizce yapılan müdahale sonrası grupların dağılması sağlanmıştır. Cumhuriyet Savcılığından alınan izin dahilinde, Hakkari il merkezinde 21.07.2014 tarihinde saat 05.25 itibariyle güvenlik güçlerimiz tarafından tespit edilen 6 şüpheli adresten 6 şahıs gözaltına alınmış olup, operasyonlarda 2 adet Kaleşnikof marka tüfek ve bunlara ait 6 adet şarjör ve 93 adet fişek, 2 adet pompalı tüfek ve bunlara ait 124 adet fişek, 1 adet 7.65 marka Kırıkkale tabanca, tabancaya ait 5 adet fişek ve 1 adet şarjör ele geçirilmiştir. Konuyla alakalı Cumhuriyet Savcılığının başlatmış olduğu adli tahkikat devam etmektedir” denildi.
(İHA)

21 Tem 2014 - 15:45 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber