Asansör boşluğunda can pazarı

Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde 5 katlı bir apartmanın çatısına güneş enerjisi takmak isteyen işçi, dengesini kaybederek asansör boşluğuna düştü

YAKLAŞIK 20 metre yükseklikten beton zemine çakılan ve ağır yaralanan işçi, sıkıştığı 2 metrekarelik alandan itfaiyenin duvarı kırması ile kurtarıldı. Edinilen bilgiye göre, olay sabah saatlerinde Yeşilyurt Mahallesi, Vatan Caddesi’nde bulunan Narin Apartmanı’nda meydana geldi. 5 katlı apartmanın çatısına güneş enerjisi kurmak için çıkan Yusuf Kara (38) isimli işçi, bir anda dengesini kaybederek asansör boşluğuna düştü. Yaklaşık 20 metre yükseklikten yere çakılan Kara, ağır yaralandı. Kara’nın düştüğünü gören vatandaşlar durumu hemen sağlık görevlilerine ve itfaiyeye bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri, ilk olarak ses yardımıyla Kara’nın yerini tespit etmeye çalıştı. İtfaiye erlerinin çağrısını duyan ve cevap veren Kara’nın yerinin tam olarak tespit edilmesinin ardından asansör boşluğunun tuğla ile kapatılan bölümü balyozla kırıldı. Daha sonra yaralı işçinin bulunduğu dar alana sağlık ekipleri girdi. İlk müdahalesi burada yapılan Kara, uzun uğraşların ardından sedyeye alınarak bulunduğu yerden çıkarıldı. Ambulansa götürülen Kara, Elbistan Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Tedavisine burada devam edilen işçinin vücudunun değişik bölgelerinde kırıklar oluştuğu öğrenildi. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü Elbistan Şube Müdür Vekili Mustafa Öcal, yaralıyı kısa sürede ve sağ salim kurtardıkları için mutlu olduklarını belirterek, “Yaralının asansör boşluğunun en alt katına düştüğünü sesleri dinleyerek tespit ettik. Duvarı kırarak vatandaşa ulaştık. Çok şükür sağ salim kurtardık” dedi. Olayla ilgili olarak başlatılan soruşturma sürüyor.

10 Eki 2014 - 11:30 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber