Antalya'da otobüs şoförüne çirkin saldırı!

Antalya’da durak haricinde yolcu almayan şoför, başka bir araçla otobüsü takip edip diğer durakta binen yolcunun saldırısına uğradı

OTOBÜS seyir halindeyken yaşanan olayda saldırgan yolcuya şoförle birlikte yolcular müdahale edip otobüsten indirdi. Şoför karakola gidip saldırgan hakkında suç duyurusunda bulunurken, olay anı otobüsün güvenlik kameraları tarafından kaydedildi. Zanlının engelli ücretsiz ulaşım kartı olduğu da belirlendi.

Olay, geçtiğimiz Cuma günü saat 15.20’de Konyaaltı ilçesi Hurma Mahallesi 252 Sokak üzerindeki bir otobüs durağında yaşandı. Edinilen bilgiye göre, 38 yaşındaki E.K. idaresindeki 07 MKL 29 plakalı KC 06 numaralı toplu ulaşım otobüsü, durak harici bölgede A.B. isimli bir kişi tarafından yolun ortasına kadar çıkıp durdurulmak istendi. Vatandaşı son anda fark edip direksiyonu kıran otobüs şoförü olası bir kazayı kıl payıyla atlatırken, olay bununla da bitmedi. Yoldan geçen bir aracı durdurarak otobüsün peşinden gelen yolcu, birkaç durak ilerideki otobüs durağında bindiği araçtan inip koşarak otobüse bindi ve şoföre hakaret etmeye başladı. Otobüs şoförü yolcuların bulunduğu otobüste konuyu büyütmek istemedi ve telefonla polis ve bağlı bulunduğu kurumdan yardım istedi. Bunu gören yolcu da kendi arkadaşlarının arayıp onlara adres verip olay yerine çağırdı. Kısa süreli şoförle tartışan saldırgan yolcu otobüsten indirildi. Otobüsten indirilen yolcu A.B., çevirdiği bir ticari taksiyle otobüsü takip etmeye başladı.

Otobüsü ticari taksiyle takip etti

Bir süre taksiyle otobüsü takip eden A.B.’nin durumundan şüphelenen taksici kısa bir süre sonra şüpheliyi otobüsün geçiş güzergahına yakın bir noktada indirdi. Durakta yakaladığı aynı otobüse binen zanlı kartını okutup, yolcular arasına girdi. Yine telefonla arkadaşlarını çağıran A.B., yine telefonla polisten yardım isteyen şoföre seyir halindeyken bir anda saldırıp vurmaya çalıştı. Hemen otobüsü durduran şoför kendini korumaya çalışırken, bu defa devreye otobüsteki yolcular girdi.

Yolcular panik yaşadı

Arbede sebebiyle çocukların da bulunduğu otobüste kısa süreli panik yaşanırken, şehir eşkıyasına vatandaşların tepkisi gecikmedi. Şoförü koruyup kimliği belirsiz saldırgana hem fiziki hem sözlü olarak müdahale eden yolcular, saldırganı otobüsten indirip şoförü teselli etti. Saldırganın otobüsten indirilmesinin ardından sefer kaldığı yerden devam etti. Olay anı ise güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi.

Engelli ücretsiz kartı var

Otobüs şoförü, olayın ardından Fatih Polis Merkezine giderek şüpheli hakkında şikayette bulundu. Kullandığı kart üzerinden zanlının engelli ücretsiz ulaşım kartı verilen A.B. olduğu belirlendi. Polis olayla ilgili çalışma başlattı.

24 Eyl 2017 - 17:23 - Asayiş


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber