Antalya'da gergin gece... Yüzlerce kişi toplandı

ANTALYA’nın Elmalı İlçesi’nde çalıştığı ekmek fırınından hırsızlık yaptığı gerekçesiyle çıkarılan Suriyeli genç ile yanındakilerin işyeri sahibine saldırmasıyla çıkan kavgada, 7 Suriyeli yaralandı. Olayın ardından bir araya gelen yaklaşık 600 kişilik grup, Suriyelilere saldırmak istedi. Güvenlik güçleri ilçede önlem alırken, gerginliğin devam ettiği belirtildi

ELMALI İlçesi’ndeki kapalı halk pazarı yanındaki fırında çalışan Suriyeli bir genç, iddiaya göre işyerinin kasasından para çaldığı gerekçesiyle işten çıkarıldı. Akşam saatlerinde işten çıkarılan genç ile yanındaki Suriyeli 6 kişi, fırına gelerek işyeri sahibi Selim Durmuş’tan çalıştığı günlerin ücretini iseyince tartışma çıktı. Tartışma kavgaya dönüştü, Suriyeli grup Durmuş’a saldırıp, darp etti. Gürültüyü duyan çevre esnaf da Selim Durmuş’un yardımına koştu, Suriyeli grubu dövdü.

Olayın ilçede kulaktan kulağa yayılması üzerine yaklaşık 600 kişi fırının bulunduğu Otogar Sokak’ta toplandı. 'Suriyeli istemiyoruz' diye slogan atan grup, ilçede gördükleri Suriyelilere saldırdı.

İhbar üzerine bölgeye çok sayıda polis ve jandarma ekibi sevk edildi. Ekiplerin yetersiz kalması üzerine çevre ilçelerden de takviye polis ekipleri istendi. Polis, Suriyelileri bölgeden uzaklaştırarak olayların daha fazla büyümesini engelledi.

Kavgada yaralanan 7 kişi, hastanedeki tedavilerinin ardından güvenlik amacıyla fırın sahibi Selim Durmuş da ifadesi alınmak üzere İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.
Kalabalık, ilçe meydanında ve Emniyet Müdürlüğü önünde toplanarak, 'Suriyelileri burada istemiyoruz' diyerek sık sık slogan atarken, gerginliğin sürdüğü bildirildi.

23 Eyl 2017 - 07:54 - Asayiş


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

05

Hasany - Suriyeli leri ucuza çalıştırıp, parasını vermemiş olabilirmi? Eğer Suriyeli hırsızlık yaptıysa neden fırın sahibi polise haber vermemiş?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Eylül 07:54
04

Cem - Evet, Suriyeliler çok sahtekar ama bizimde onlardan kalan yanımız yok, o garibanları çalıştırıp üzerine yatmaya çalışan çok kişi var.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Eylül 07:54
01

Avşar oğlu - Suriyeli istemiyoruz demek ucuz kelime

Dünya küçüldü isteyen her insan istediği ülkede yaşar

istemiyorsan neden calistiriyorsun

işten çıkarıyorsan çalıştığı günleri neden odemiyorsun

Hırsızlık yaptıysa neden polise bildirmiyorsun?

insanların emeğini sömürmek.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Eylül 07:54

Çorum Haber