Antalya'da engelli asansöründe fuhuş!

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi’nin hemen çıkışında yer alan üst geçide ait engelli asansörlerinin neden bozulduğu ortaya çıktı. Asansörlerin tamiri için çalışma başlatıldığını söyleyen Antalya Büyükşehir Belediyesi Bakım Onarım Şube Müdürü Nedim Erten, “Özellikle gece geç saatlerde fuhuş amaçlı asansöre binip ara katlarda kabini durdurmaya çalışıyorlar. Tabi bu da asansörlerin zarar görmesine neden oluyor” dedi

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi’nin hemen çıkışında yer alan üst geçidin bozuk olan engelli asansörlerinin tamiri için harekete geçti. Asansörlerin yeniden hizmete sokulması için çalışmaların başlatıldığını kaydeden Bakım Onarım Şube Müdürü Nedim Erten, arıza denetimlerinin de sıklaştırıldığını vurguladı.
‘EKİPLER HAREKETE GEÇTİ’
Söz konusu asansörlerin hizmet alanı dışında kullanıldığı için sürekli arıza yaptığını kaydeden Erten, “Ekiplerimiz hemen harekete geçip o üst geçimizdeki asansörlerin tamirini yapmaya başladı. Bu asansörlerimiz maalesef amacı dışında kullanıldığı için arıza yapıyor. Sadece yaşlı ve engelli vatandaşlarımız bu asansörleri kullansa bu kadar sorun yaşamayız” dedi.
‘KABİNİ DURDURUYORLAR’
Engelli ve yaşlı vatandaşların üst geçitlere kolay ulaşması adına yapılan asansörlerde fuhuş dahi yapıldığını kaydeden Nedim Erten, “Özellikle gece geç saatlerde fuhuş amaçlı asansöre binip ara katlarda kabini durdurmaya çalışıyorlar. Şu an elimizde 33 asansör, 55 yürüyen merdiven var. Biz bunları tüm olumsuzluklara rağmen 24 saat hizmette tutmaya gayret ediyoruz” diye konuştu. 
NE OLMUŞTU?
Üst geçitte ait engelli asansörünün günlerdir çalışmadığını kaydeden Haşim İşcan Mahallesi Muhtarı Halil Ay, “Yıl 2016 ama biz tekerlekli sandalye kullanan bir çocuğu karga tulumba merdivenlerden yukarı çıkarmaya çalışıyoruz. Böyle bir görüntü modern Türkiye’ye yakışıyor mu? Yetkililerin hiç mi vicdanı sızlamıyor?” diyerek tepkisini dile getirmişti. 
‘İLKELLİK SON BULMALI’
Söz konusu asansörlerin daha önce de saat 17.00’den sonra kapatıldığını kaydeden Türkiye Sakatlar Derneği Antalya Şube Başkanı Mehmet Karavural ise şöyle demişti: “Bu sorun derhal çözüme kavuşturularak engelli vatandaşlarımızın can güvenliği sağlanmalı. Biz ilgili kurumlarla resmi yazışmalar yaparak bu eksikliğin giderilmesini talep edeceğiz. Umarım bu ilkellik bir an önce son bulur.” 

13 Eki 2016 - 14:41 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber