Alanya'da kamu hırsızları yakalandı

Alanya'da 5 Okuldan çok sayıda elektronik eşya ile bir sağlık ocağından 62 adet prezarvatif çalan 2 zanlı polisin takibi sonucu yakalandılar.

Alınan bilgiye göre, Alanya'da yaklaşık 1 ay içerisinde 5 ayrı Okul ve 1 Sağlık Ocağı'nda hırsızlık olayları meydana geldi. Girdikleri okullarda güvenlik kamera kayıt cihazları, bilgisayarlar ve elektronik eşyalar çalan zanlılar, girdikleri bir sağlık ocağından ise yine güvenlik kamerası kayıt cihazı ve içerisinde 62 adet prezarvatif olan bir kutuyu çalark kaçtılar. Özellikle kendilerine Kamu Kurumlarını hedef seçen hırsızlık zanlılarını takibe alan Asayiş Büro Amirliği'ne bağlı ekipler, çalınan malzemelerin kayıtlarını iİlçede bulunan elektronik eşya alım satımı yapan firmalar ve bilgisayar satıcıları ile paylaştı. Bu sırada ise elinde bulunan bir diz üstü bilgisayarı 25 Metrelik Yol üzeri Şevket Tokuş Caddesi'ndeki bir işyerine getiren Ü.M.P.(23), iş yeri sahibinin durumu polise bildirmesi üzerine işyerine yerine gelen polis ekibi tarafından gözaltına alındı. Buradaki suçunu itiraf eden zanlı polis merkezindeki sorgusunda ise Okullardan çaldığı bazı malzemeleri evinde sakladığını, hırsızlık olaylarını ise arkadaşı ve komşusu olan İ.Y.(22) ile birlikte gerçekleştirdiğini itiraf etti. Zanlıya ait Saray Mahallesi Şirinevler Sokak üzerindeki evde yapılan aramada, çalıntı oldukları belirlenen 1 adet fotoğraf makinesi, 1 adet bilgisayar hard diski, 1 adet cep telefonu ve bir adet diz üstü bilgisayar ele geçirilirken, polis bu sırada zanlının suç ortağı ve komşusu olan arkadaşı İ.Y'yi evinde gözaltına aldı. Bu zanlının gösterdiği yerde yapılana aramalarda ise 120 ekran 1 adet LCD televizyon, 2 adet diz üstü bilgisayar, 4 adet güvenlik kamerası kayıt cihazı ve 2 adet masa üstü bilgisayar ele geçirilirken, bir kutu içerisinde ise sağlık ocağından çalındığı belirlenen 62 adet prezarvatif ele geçirildi. Zanlıların olaylarda kullandıklar pense, keski ve buna benzer malzemelere ise el konuldu. Zanlıların sorguları polis merkezinde sürdüğü dakikalarda ise çalıntı malzemeler tutanak karşılığında soygunların gerçekleştiği okullar ve sağlık ocağı yetkililerine teslim edildi. Zanlıların öğle saatlerinde adliyeye sevk edilecekleri bildirildi.

#

21 Şub 2013 - 13:02 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber