Alanya’da kaçan bankacının şeytani planı ortaya çıktı

Alanya’da bir devlet bankasının müşterilerini yaklaşık 100 milyon lira dolandırarak kayıplara karışan banka müdürü Arif İ. her yerde aranıyor.

DÜN saat 14.00 sıralarında bankadan bir müşteri ziyaretine gidiyorum diye ayrıldığı, mesai bitimine rağmen saatler sonra geri dönmeyince şüphe üzerine olayın ortaya çıktığı anlaşıldı. Bazı döviz büroları ile Alanya’nın tanınmış işadamlarından yaklaşık 10 gündür, 100 milyon liraya yakın parayı “Ucuz döviz topluyorum, parayı döndürerek çok kazandırıyorum” diyerek topladığı anlaşıldı. Müşterilerinin yıllara dayalı güvenini suistimal eden Arif İ. dün akşam Alanya GZP havalimanından İstanbul’a gitmek üzere uçak bileti aldığı ancak uçağa binmediği ortaya çıktı. Aynı uçakla İstanbul’a inen kardeşi Hakan İ. de İstanbul’da gözaltına alındı ve sorgulanmak üzere Alanya’ya gönderildi. Arif İ. ile ilgili bir başka iddia da Kuzey Kıbrıs’a gittiği yönündeydi. Ancak dün Girne feribotu deniz hava şartları nedeniyle seferini yapamadı. Zanlı banka müdürünün memleketi Gazipaşa’nın dağlık kesimlerinde saklandığı iddiaları araştırılıyor. 
Dolandırılan müşterilerden sadece birinin 23 milyon TL kaptırdığı, diğerlerinin daha az miktarlarda olduğu, bugün itibariyle çok sayıda kişinin dolandırıldığı iddiasıyla başvuru yapmaya başladığı da belirtiliyor. Müşterilerin zararlarının nasıl karşılanacağına yargının karar vereceği, bankada resmî işlem görmeyen paraların bankacılık kanununa göre karşılanmasının mümkün olmadığı ifade ediliyor. 
Olay Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından çok yönlü olarak soruşturulmaya başlandı.

22 Eyl 2018 - 10:10 - Asayiş


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

09

Hüseyin Kan - Müdürüm günaydınrahmetli A.Asım Tokuşu tanmak bir şans daha iyi tanımak için prof dr Uğur Ersoy'un BOZKIR'ı YEŞERTENLER kitabından yararlanabilirsiniz.Hilmi Tokuş yardımcı olabilir.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Ağustos 10:47
08

CEM CANDEMIR - BU NE AC GOZLULUK KARDESIM ADAMIN 23 MILYONU VAR NAKIT , HALEN DAHA UCUZ DOVIZ ALIP DAHA FAZLA KAZANACAGIM DIYE UGRASIYOR GULERMISIN AGLARMISIN !!!!

Yanıtla . 7Beğen . 0Beğenme 22 Eylül 10:10
06

tolga - yaşa sen müdür, afiyet lokum olsun:)))) kamuya zarar yok neticede tefecileri silkelemiş:)

Yanıtla . 6Beğen . 0Beğenme 22 Eylül 10:10
05

Alanyalı - Kaç Arif kaç. Helal olsun. Umarım yakalanmassın.

Yanıtla . 3Beğen . 1Beğenme 22 Eylül 10:10
04

felaket tellalı - Bazı döviz büroları ile Alanya’nın tanınmış işadamlarından yaklaşık 10 gündür, 100 milyon liraya yakın parayı “Ucuz döviz topluyorum, parayı döndürerek çok kazandırıyorum” diyerek topladığı anlaşıldı.

sağlam döndürmüş parayı. öyle böyle döndürmemiş, spin attırmış.

Yanıtla . 3Beğen . 0Beğenme 22 Eylül 10:10
03

Cemil çift - Bu açgözlülüğün bir resmidir. Çok kazanma hırsı herzaman insanların sonunu getirmiştir.

Yanıtla . 1Beğen . 0Beğenme 22 Eylül 10:10
02

Cengaver - Hortumcu banka müdürünün memleketide ilginç. Normal bence.

Yanıtla . 0Beğen . 2Beğenme 22 Eylül 10:10
01

Recep Çetin - Bir insanda karakter,cibilliyet,ahlak yoksa,her haltı işlemeye yakındır.Yolsuzluk da yapar,hırsızlık da.Devlet bankalarında bu türden suiistimaller çok oluyor.Buna dikkat edilmelidir...

Yanıtla . 0Beğen . 1Beğenme 22 Eylül 10:10

Çorum Haber