Alanya'da zehir tacirlerine rekor ceza! 119 yıl hapis

Alanya'da uyuşturucu satan 12 kişiden 2 kişi beraat ederken 1 kişinin tedaviye tabi tutulmasına, 9 kişiye toplam 119 yıl 8 ay hapis ve 226 bin 840 TL adli para cezası verildi

Alanya'da zehir tacirlerine rekor ceza! 119 yıl hapis
Haber albümü için resme tıklayın

Mehmet AL-ÖZEL HABER
Alanya 1'nci Ağır Ceza Mahkemesince önceki gün görülen karar duruşmasına tutuklu yargılanan 12 kişi Adem D, Burhan G, Cemal K ,Fatih Ç, Feyzullah N, Hayati S, Mahmut T, Metin K, Muammer Ç, Muhterem T, Özkan T, Şaban B, ve avukatları katıldı.
İDDİA MAKAMI ESAS HAKKINDA MÜTALASINDA 
Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından uyuşturucu madde imal ve ticareti suçlarına ilişkin suç faillerini yakalamaya ve suç delillerini elde etmeye yönelik yürütülen projeli soruşturma kapsamında yapılan teknik ve fiziki takip iletişimin denetlenmesi, arama, yakalama, el koyma , tanık dinlenme, teşhis, kriminal inceleme şeklinde gerçekleştirilen delil elde etme yöntemleri ile bazı sanıkların farklı zamanlarda birden fazla kişiye para karşılığında, esrar, bazı sanıkların da eroin ve sentetik hap türü uyuşturucu maddeleri sattıklarının tespit edildi.
SANIKLARA SORULDU
Alanya 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi heyeti tutuklu olarak yargılanan sanıklara son sözleri soruldu. Verilen cevaplar şu şekilde: 
Sanık:Cemal K,:'Ben uyuşturucu madde ticareti yapmadım. Benim suçum olay günü aracın içinde olmammdı. uyuşturucu madde ile hiç bir alakam yoktur.' dedi
Sanık:Fatih Ç,:' Kesinlikle suçlamayı kabul etmiyorum. Beraatimi ve tahliyemi talep ederim dedi.'
Sanık:Feyzullah N,: 'Baştan beri suçumu kabul ettim. bunu geçim sıkıntısından dolayı yaptım. Çocuklarım küçüktür, adaletinize sığınıyorum.' dedi.
Sanık: Muammer Ç,: 'Üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum.' dedi.
Sanık: Hayati S,: 'Ben uyuşturucu ticareti yapmadım. Arkadaşlara yardım amacıyla teminde bulundum. Suç olduğunu bilmiyordum, bilseydim yapmazdım.' dedi.
Sanık: Adem D,:' Pişmanım, beraatimi ve tahliyemi talep ederim.' dedi.
Sanık: Mahmut T,: 'Önceki savunmalarıma ekleyecek bir husus yoktur. Pişmanım.' dedi.
Sanık: Metin K,:  'Önceki savunmalarıma ekleyecek bir husus yoktur. Pişmanım.' dedi.
Sanık: Özkan T,:  Sanığın yazılı savunmasında; yatağın altından çıkan şeffaf poşetler o dönem benim çalıştığım işyerinde paket teslim elamanı olmam nedeni ile biber ve salatalık turşularını koymak üzere kullandığım poşetlerdir bunlara dayanarak hüküm kurulamaz dedi.
Sanık: Burhan G,: 'Önceki savunmalarımı tekrar ederim.' dedi.
Sanık: Muhterem T,ve Şaban B, 'Önceki savunmalarımı ek savunmam olarak tekrar ederim.' dediler. 
EN FAZLA 25 EN AZ 8 YIL CEZA
Alanya 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi heyetince sanıklardan Burhan G, uyuşturucu madde kullandığını beyan etmesi sebebiyle TCK'nun 191-3 maddesi uyarınca sanığın denetim serbestlik süresi içerisinde tedaviye tabi tutulmasına, sanıklardan Muhterem T  ve Şaban B, hakkında ticari amaçla uyuşturucu madde bulundurmak suçundan kamu davası açılmış  ise de sanıkların üzerine atılı ticari amaçla uyuşturucu madde bulundurmak suçunu işlediğine dair hakkında mahkumiyet kararı verilmesini gerektiririr. Her türlü şüpheden uzak kesin ve inandırıcı delil bulunamadığı anlaşıldığından sanıkların atılı suçtan CMK 223-2-e maddesi uyarınca ayrı ayrı beraatlerine karar verildi.Alanya 1.nci Ağır Ceza Mahkemesi heyetince, uyuşturucu madde Ticareti yapma suçundan sanıklardan Özkan T, Adem D, ve Feyzullah N' 8'er Yıl 4 Ay Hapis ve 16 Bin 660 TL, Fatih Ç'a 10 Yıl 5 Ay hapis ve 20 Bin 820 TL, Cemal K'e 12 Yıl 6 Ay hapis ve 25 Bin TL, Muammer Ç,Hayati S, ve Metin K'a  15'er Yıl 7 Ay 15 gün hapis ve 31 Bin 240 TL, ve Mahmut T'ya 25 Yıl Hapis ve  37 Bin 500 TL adli para cezasıyla cezalandırıldılar. Toplam 9 sanık tutuklu bulundukları Alanya L. Tipi Kapalı Cezaevine gönderildiler.
OLAYIN GEÇMİŞİ
16 Ocak 2018 tarihinde Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yapılan uyuşturucu operasyonunda,Alanya İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince  teknik takip ile 12 uyuşturucu şüphelisi, Hayati S, Şaban B, Burhan G,Muammer Ç, Fatih Ç, Adem D, Cemal K, Feyzullah N, Metin K, Muhterem T, Mahmut T, ve Özkan T, İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı ekiplerce yapılan operasyonda kıskıvrak yakalandılar. Yakalanan 12 uyuşturucu şüphelisinin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda, 1 adet hashas terazi, 2 adet cam düzenek, 5 adet pipet, 80 adet Excaty hap, 11 paket eroin, 1.70 gram metafetamin, 38 ayrı paket esrar, 500 gram kubar esrar, ve 1 adet pompalı tüfek ele geçirildi. Uyuşturucu operasyonunda yakalanan 12 uyuşturucu şüphelisi sorgularının ardından yoğun güvenlik önlemleri altında sevk edildikleri nöbetçi mahkemece 'Uyuşturucu Ticareti Yapmak ve Bulundurmak' suçlarından tutuklanarak Alanya L. Tipi Kapalı Cezaevine gönderildiler.

20 Oca 2019 - 13:38 - Asayiş


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber