Alanya'da vurguncu müdürün kardeşi tutuklandı

Alanya'da çalıştığı bir devlet bankasından, ‘Ucuz döviz alıyorum bahanesiyle’ döviz büroları ile bazı iş adamlarından yaklaşık 100 milyon TL dolandırdığı iddia edilen müdür Arif İ'nin kardeşi olayla ilgili tutuklandı

Mehmet AL

GEÇEN cuma günü saat 14.00 sıralarında meydana gelen olayda iddiaya göre bankadan bir müşteri ziyaretine gidiyorum diye ayrılan ve mesai bitimine rağmen dönmeyen banka müdürü Arif İ. hakkında çalışma arkadaşlarının şüphe duyması üzerine araştırma yapan yetkililer, şüpheli müdür Arif İ.’nin çalıştığı banka ve ‘Ucuz döviz topluyorum, parayı döndürerek çok kazandırıyorum’ bahanesiyle iki ayrı döviz bürosundan toplam 100 milyon TL dolandırdığı anlaşıldı. İhbar üzerine olay yerine gelen Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları incelemelerin ardından müdür Arif İ.’nin yakalanması için çalışma başlattı.

MÜDÜRÜN KARDEŞİ GÖZALTINA ALIND

I

Kayıplara karışan Arif İ.’nin olay gecesi Alanya GZP Havalimanı’ndan İstanbul’a gitmek üzere uçak bileti aldığı ancak uçağa binmediği öne sürüldü. Aynı uçakla İstanbul’a inen kardeşi Hakan İ. (34), İstanbul polisi tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan Hakan İ. işlemleri için Alanya emniyetine getirildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan Hakan İ. bu sabah adliye sevk edildi. Hakan İ. savcılık sorgusunun ardından çıkardığı nöbetçi mahkemece tutuklandı.

MÜDÜRÜN YAKALANMASI İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Ayrıca dolandırılan müşterilerden sadece birinin 23 milyon TL kaptırdığı, diğerlerinin daha az miktarlarda olduğu, çok sayıda kişinin dolandırıldığı iddiasıyla başvuru yaptığı öğrenildi. Kayıplara karışan müdürün yakalanması için ekiplerin yaptığı çalışmalarda ise henüz bir sonuç elde edilmedi. Türkiye genelinde aranan Arif İ.’nin yurt dışına kaçtığı da tahmin ediliyor.

23 Eyl 2018 - 16:36 - Asayiş


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

mustafa Mat - Acaba iç güçlerin mi yoksa dış güçlerin mi etkisinde kalarak bu yanlışı yaptılar?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Eylül 16:36

Çorum Haber