Alanya'da her yerde aranıyor: 'Çok korkuyoruz'

Ayşenur Güven davasında yerel mahkemenin hakkında tutuklama kararı alarak direndiği sanık kuzen Selahattin S’nin hala yakalanamadığı bildirildi. Ayşenur’un kız kardeşi Zehra Sezer, Yeni Alanya’ya yaptığı açıklamada "Sanığın babası tehdit etti, çok korkuyoruz. Evden çıkamaz hale geldik" diyerek emniyet güçlerine seslendi

Ceren ŞAHİN 

AYŞENUR Güven davası yalnızca Alanya değil, ülke genelinde ses getirdi. Ayşenur’un çocuk yaştan bu yana maruz kaldığı istismar yaşananlara dayanamayarak intihar ettiğinde ortaya çıkmış ve yerel mahkeme görülen dava sonucu sanığın 14 yıl hapisle cezalandırılmasına karar vermişti. Yerel mahkemenin kararı, Yargıtay tarafından bozulup sanık beraat edince de tüm ülke ayağa kalkmıştı. 3 Yargıtay üyesinin delil yetersizliğini gerekçe göstererek oy çokluğu ile alınmasını sağladıkları bozma kararı, Yargıtay heyet başkanı dahil olmak üzere pek çok kesimin tepkisi üzerine yerel mahkemenin direnme kararıyla karşılık buldu. 14 Kasım günü görülen duruşmada yerel mahkeme kararında direnerek sanığın yeniden tutuklanmasına karar verdi. Peki, sanık tutuklanabildi mi? Ayşenur’un kardeşi Zehra Sezer, sanığın hala yakalanamadığını ifade ederek, yaşadıkları tedirginliği Yeni Alanya’ya aktardı. 
‘BU EVDEN 4 CENAZE ÇIKARACAĞIM’  
Kız kardeş Sezer, yaşanan kadın cinayetlerine dikkat çekerek “3 gündür araştırıyorlar fakat bir türlü yakalanamadı. Bizler tehlikedeyiz. Herhangi birimize zarar verme ihtimali yüzünden inanın ki diken üzerindeyiz. Babası tarafından tehdit ediliyoruz. Önceki gün evimizin önüne gelerek ‘Bu evden 4 cenaze çıkaracağım’ diye öfke saçtı. Yaşanan olayın üzerine hemen jandarmaya giderek dilekçe verdik, şikayetçi olduk. Uzaklaştırma kararı aldırdık. Fakat ülkemizde hakkında uzaklaştırma kararı olmasına rağmen eşlerini öldüren erkekleri de biliyor ve görüyoruz. Gerçekten korkuyoruz. Ben yurtta kalıyorum. Kardeşim ortaokula gidiyor. Dışarı çıkamaz hale geldik. Abim, babam, annem, herkes tedirgin. Emniyet güçlerinden tek isteğimiz şahsın bir an evvel yakalanarak tutuklanması. Canımızdan olmak istemiyoruz. O şahsa bir kurban verdik. Bir kurban daha veremeyiz. Lütfen bize yardım etsinler" ifadelerini kullandı.

18 Kas 2019 - 23:45 - Asayiş


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber