Akıl almaz kaza canına mal oldu

Nevşehir’in Ürgüp ilçesine bağlı Ortahisar beldesinde, bindiği bisikletinin fren halatının kopması sonucu bisikletinden savrularak bir evin bahçe duvarına çarpan 10 yaşındaki Mustafa Çilingir feci şekilde can verdi

İlkokul 4. sınıf öğrencisi olan Çilingir, gözyaşları arasında toprağa verildi. Ortahisar beldesi Eski Mahalle Tahir Bey Sokak’ta dün meydana gelen olayda; arkadaşları ile birlikte bisiklet süren 10 yaşında Mustafa Çilingir, sokağın başlangıcındaki dik rampadan hızla bisikleti ile aşağıya doğru ilerledi. Yolun sonuna yaklaştığında bisikletinin freninin tutmadığını fark eden Çilingir’e, görgü tanıklarının ifadesine göre arkadaşları bisikletinden atlamasını söyledi.

 

Bisikletinden atlamak yerine ayağını tekerleğe sürterek durdurmaya çalışan ancak başarılı olamayan Çilingir, bisikleti ile hızla bir evin bahçe duvarına çarptı. Çarpmanın etkisiyle bisikletinden fırlayan Çilingir, daha sonra duvara başını çarparak ağır yaralandı. Olayı gören Çilingir’in arkadaşlarının mahalle sakinlerine haber vermesi üzerine çağrılan ambulans ile Nevşehir Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Çilingir burada tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olayla ilgili olarak savcılık tarafından soruşturma başlatılırken, Çilingir’in kaza yaptığı bisikleti Ürgüp İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekiplerce incelenmek üzere alındı.

Çilingir, bu gün Cuma namazını müteakip Ortahisar beldesi Abdioğlu Camii’nde kılınan cenaze namazı sonrasında belde mezarlığına defnedildi.

Ürgüp Kaymakamı Alper Balcı ve Ortahisar Belediye Başkanı İsmail Genç’in yanı sıra talihsiz çocuğun arkadaşlarının da katıldığı cenaze töreninde Mustafa Çilingir’in babası Murat Çilingir’in güçlükle ayakta durduğu gözlendi.  

ŞERİF TAŞAR

07 Ağu 2015 - 17:45 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber