66 sanıklı davada tutuklu kalmadı

Antalya'da 42 ayrı suçtan yargılandığı davada, örgüt lideri değil 'hacıyım' diye savunma yapan 36 yaşındaki İbrahim H.P.'nin de aralarında bulunduğu tutuklu 4 sanık, 20'inci celsede tahliye edildi

ANTALYA'DA geçen 2 Aralık'ta elebaşılığını 'Hacı Ağabey' olarak tanınan 'İbrahim H.P.'nin yaptığı öne sürülen suç örgütüne yönelik operasyon yapıldı. Antalya merkezli, Isparta ve Diyarbakır'daki adreslere yapılan eş zamanlı operasyonda 67 kişi gözaltına alındı. Silahlı suç örgütünün emlak, oto alım- satım adı altında tefecilik suçunu işlediği, borcunu zamanında ödeyemeyenlerin mal varlıklarının ise baskı ve tehdit kullanmak suretiyle nitelikli yağma yoluyla ellerinden aldığı, suç örgütü aleyhine ifade verenlere de baskı yaptığı 

iddia edilen sanıklardan 26'sı tutuklandı, 41 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

BİR SANIK ÖLDÜ

Antalya 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, 26 tutuklu sanıktan 22'si geçen duruşmalarda tahliye edildi. Yargılama sürerken, davanın sanıklarından örgüt lideri olduğu iddia edilen İbrahim H.P.'nin babası İ.P, 19 Nisan 2015'te vefat etti. Sanık sayısının 66'ya düştüğü davanın 20'inci duruşması görüldü. Duruşmaya, hakkında 42 ayrı suçtan yüzlerce yıl hapis cezası istenen tutuklu sanıklar İbrahim H.P. ile Kadri A., Emin D. ile Cengiz K. katıldı.

'BEN HACIYIM'

Savunma yapan İbrahim H.P., suçsuz olduğunu beyan ederek, "Bana Antalya'da 'hacı' derler. Bu lakap olarak söylenmiyor. Gerçekten genç yaşında hac farizasını yerine getirdim. Onun için bana 'hacı' diyorlar. 2004 yılında örgüt suçlamasıyla yargılanıp 1 sene tutuklu kaldım ve beraat ettim. 2007'de gene örgüt suçundan cezaevine girdim. 1.5 sene tutuklu kaldım, beraat ettim. 2012'de aynı suçtan hakkımda soruşturma açıldı, takipsizlik kararı verildi. Bu davada da silahlı suç örgütü kurup yönetmekle yargılanıyorum. Örgüt lideri değil gerçekten hacıyım" dedi.

İş adamı olduğunu, emlak ve oto alım satımı yaptığını, Kaleiçi Yat Limanı'nda tur tekneleri bulunduğunu savunmasında belirten İbrahim H.P., ayda 100 bin lira civarında kazancı olduğunu, mağdur olduğunu, kimsenin malını gasp etmediğini söyledi. Diğer tutuklu sanıklar Kadri A., Emin D, ve Cengiz K. de suçsuz olduklarını belirterek tahliyeleri talep etti. Yargılama sonunda mahkeme, sanıkların tutuksuz yargılanmasına karar verdi. Bu kararla 66 sanıklı davada, 9 ayda tutuklu sanık kalmamış oldu.

03 Eyl 2015 - 11:02 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber