6 valiz uyuşturucuyu kimse sahiplenmedi

Antalyada Doğuyaka Mahallesi'nde bir apartman dairesinde ele geçirilen 6 valiz esrar maddesiyle ilgili tutuklanan 2 sanık, davanın duruşmasında birbirini suçladı, uyuşturucunun kendilerine ait olmadığını iddia etti

ANTALYA'DA geçen ağustos ayında bir ihbar üzerine Doğuyaka Mahallesi'nde fırında çalışan 33 yaşındaki Murat Y.'nin oturduğu eve yapılan baskında, 6 valiz dolusu 30 kilonun üzerinde esrar maddesi ele geçirildi. Olayla ilgili Murat Y. ve esrarı Şanlıurfa'dan getirdiği iddia edilen KKTC'de özel bir üniversitede 3'üncü sınıf öğrencisi 26 yaşındaki Faruk P., gözaltına alındı. Operasyon kapsamında eve uyuşturucu almak için geldiği iddia eden Murat B., Ramazan E. ile Yılmaz A. da gözaltına aldı. Şüphelilerden Murat Y. ve Faruk P. tutuklanırken, diğer 3 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

SANIKLAR BİRBİRİNİ SUÇLADI

Haklarında 'uyuşturucu ticareti yapmak' suçundan dava açılan şüphelilerin yargılanmasına Antalya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Davanın ilk duruşmasında ifade veren tutuklu sanıklar, birbirini suçladı. Uyuşturucunun ele geçirildiği dairenin sahibi Murat Y., esrar maddesinin Faruk P.'ye ait olduğunu öne sürdü. Faruk P.'yi daha önceden tanıdığını anlatan Murat Y., "Faruk'la polis baskınından 3 gün önce karşılaştım. Kendisinde esrar maddesi olduğunu, saklamasına yardım etmemi istedi. 6 valizle evime geldi. İçinde eşyaları olduğunu düşünüyordum. Uyuşturucu olduğunu öğrenince tepki gösterdim. Götürmesini istedim, süre istedi. Ben de anahtarımı bırakarak kardeşimin evine gittim. Eve geldiğim gün polis baskın yaptı ve yakalandık" dedi.

SUÇSUZUM, BERAATIMI İSTİYORUM

Faruk P. ise ele geçirilen uyuşturucuyla ilgisinin olmadığını savundu. Sanıklardan sadece Murat Y.'yi tanıdığını belirten Faruk P. "Murat Y. ile alışveriş merkezinde karşılaştım. Evine gittik, burada içmemiz için uyuşturucu getirdi. Birlikte içtik ancak ben çok kötü oldum. Bir süre sonra polis geldi. Kapıyı Murat açtı. Uyuşturucuyla bir ilgim yok. Murat Y., kendisini kurtarmak için suçu bana atıyor. Suçsuzum, beraatımı istiyorum" diye konuştu.

Tutuksuz sanık Ramazan E. Murat B. ve Yılmaz A. ise uyuşturucuyla ilgililerinin olmadığını iddia etti. Sanıkların tahliye taleplerini reddeden mahkeme, duruşmayı erteledi.   

06 Kas 2015 - 15:19 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber