12 dönüm kül oldu

Alanya'da aynı gün içinde meydana gelen 3 ayrı orman yangınına çok sayıda ekip müdahale etti. Meydana gelen yangınlarda 12 dönüm ormanlık alan zarar gördü

ALANYA'DA arife günü çıkan 3 ayrı orman yangınında toplam 12 dönüm alan zarar gördü. İlk yangın Türkler Mahallesi, Yanıklar Mevkii'nde çıktı. Sebebi belirlenemeyen ve Alanya Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerinin kontrol altına aldığı yangında bir dönüm alan zarar gördü.

Akşam saatlerinde ise, alevler, Hacımehmetli Mahallesi'ndeki ormanlık alanda kendini gösterdi. Yangının çıkış nedenini belirleyemeyen ekipler, yangını kısa sürede kontrol altına aldı. Bir dönümlük ormanlık alanın zarar gördüğü Hacımehmetli Mahallesi'ndeki yangının ardından Okurcalar Mahallesi, Karaburun Mevkii'nde birinci derece sit alanının da içinde bulunduğu ormanlık alanda yangın çıktı. Yangına, Alanya Orman İşletme Müdürlüğü ve Antalya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri müdahale etti. Yaklaşık 3 saatlik çalışmanın ardından kontrol altına alınan yangında, 10 dönümlük alan zarar gördü. Yangın söndürme çalışmalarını sahilde ve otellerde bulunan turistler de izledi. Alanya Orman İşletme Müdürü Cihat Yıkıcı, yangına 2 helikopter, 5 arazöz ve 30 kişilik yangın söndürme ekibinin müdahale ettiğini söyledi. Çalışmalara, Antalya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin de katıldığını belirten Yıkıcı, "Yangın büyümeden ve otellerin bulunduğu alana sıçramadan kontrol altına alındı. Yangın çıkan bölgenin bir kısmı kırsal, bir kısmı da devlet ormanı içerisinde yer alıyor. Genellikle otellerin ve sosyal alanların bulunduğu bölgedeki yangına, vatandaşlarla otellerde çalışanlar bizden önce müdahale etti" dedi. Vatandaşları duyarlı olmaya ve ateşten uzak durmaya davet eden Yıkıcı, "Muhtarlarımıza ateşli piknik yapılmaması, anız ve dışarıda ateş yakılmaması, tarla ve ormanlık alanlarda yangın konusunda çok dikkatli olunması konusunda duyuru yapıldı. Muhtarlardan olası yangın durumlarını ücretsiz olan Alo 177'ye veya müdürlüğümüzün santral numarası olan 513 16 03'e bildirmelerini istedik. Havaların kritik, rüzgarın etkili olması nedeniyle yangın riski yüksek. Bu nedenle vatandaşlar orman yangını konusunda dikkatli olmalı.

ALANYA'YA HELİKOPTER GÖNDERİLDİ

Öte yandan, Orman Genel Müdürlüğü, Alanya'ya geçici olarak yangın söndürme helikopteri gönderdi. Karabük'ten gelen helikopter, Alanya Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı Demirtaş'taki depoda konuşlandı.

19 Tem 2015 - 18:43 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber