Müze konseptiyle yenilendi, açılışa hazır

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Ali Çetinkaya Caddesi’ndeki kentsel tasarım projesi çalışmalarını tamamladı. Son rötuşların yapıldığı cadde yeni haliyle modern bir görünüme kavuştu.

BÜYÜKŞEHİR Belediyesinin Şarampol’de olduğu gibi Ali ÇetinkayaCaddesi’ni bir cazibe merkezine dönüştürmek için başlattığı kentsel tasarım projesi tamamlandı. “Güneş Doğudan Yükseliyor” sloganı ile Doğu Garajı Projesi kapsamında yenilenen Ali Çetinkaya Caddesi yeşil bir görünüm kazandı. Proje kapsamında, cadde üzerinde bulunan tüm binalar boyandı. Bina ön yüzündeki kolonlara, kompakt ahşap görünümlü laminat kaplamalar yapıldı. İş yerlerine görüntü bütünlüğünü sağlaması amacıyla tek tip tabelalar takıldı. Yürüyüş yolu boyunca gölgelikler monte edildi. Zemin doğal taşla kaplanırken, modern kent mobilyalarının montajı yapıldı. Işıklı süs havuzunun da yer aldığı projede son rötuşlar sürerken Tramvay hattı boyunca zemin yeşil halı ile kaplanıyor.

Özel bireyler unutulmadı 

Her projede engelli hassasiyetini göz önünde bulunduran Büyükşehir Belediyesi, görme engelli vatandaşların kaldırımlarda daha rahat yürümelerini sağlamak için projede hissedilebilir zemin uygulaması yaptı. Görme engelli bireyler kimsenin yardımına ihtiyaç duymadan Ali Çetinkaya Caddesi boyunca rahatlıkla yürüyerek gezebilecek.

Müzekonseptli cadde 

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel´in, ‘Antalya´nın en değerli köşesinden biri haline gelecek´ dediği Ali Çetinkaya Caddesi, yenilenen yüzüyle kentin çekim merkezlerinden biri olacak. Dünyada müze konsepti ile tasarlanan ilk cadde olan Ali Çetinkaya Caddesi boyunca 7 sergi küpü yer alacak ve Doğu Garajı kazısında çıkan tarihi eserlerden bir kısmı burada sergilenecek.

30 Ağu 2018 - 10:10 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber