Minibüste bulduğu 10 bin lirayı Özbek turistlere teslim etti

Antalya'nın Manavgat ilçesinde bir öğrenci, bindiği minibüste bulduğu içinde 10 bin TL değerinde dolar ve euro olan cüzdanı polisin vasıtasıyla sahibi Özbek turistlere teslim etti. Özbek turistler, cüzdanı bulan gence mükafat olarak 100 dolar verdi

ANTALYA'NIN Manavgat ilçesinden otogara gitmek üzere minibüse binen Altan Pakdil isimli öğrenci, oturduğu koltuğun önünde kırmızı bir kadın cüzdanı buldu. Cüzdana baktığında içerisinde yüklü miktarda dolar ve euro olduğunu gören genç, otogara iner inmez soluğu polis noktasında aldı. Bu arada cüzdanlarını kaybeden Elena ve Park Ten isimli Özbek turistler, tatil yaptıkları Titreyengöl’deki Linda Resort Otel'e gelerek otel yönetimine cüzdanlarını kaybettiklerini bildirdi. Otel görevlisi ile birlikte emniyete gelerek cüzdanlarını kaybettiklerini belirtmeleri üzerine otogar polisine yönlendirilen Özbek turistler, cüzdanlarına ve paralarına kavuştu. Polis noktasında Altan Pakdil ve görevli polis memurundan cüzdanlarını teslim alan Elena ve Park Ten isimli turistler, “Böyle bir olayı yaşayacağımız ve cüzdanımızı bulan birisinin bize getireceğini söyleseler inanmazdık. Böyle bir olay sanmıyorum ki dünyanın hiçbir yerinde yaşanmaz. Ne kadar teşekkür etsek azdır. Kendisi örnek bir davranış sergiledi” şeklinde konuştular.

Kendisinin sadece vatandaşlık görevini yerine getirdiğini belirten Altan Pakdil ise, “Minibüse bindiğimde ayağımız dibinde bir cüzdan vardı. Cüzdanı alıp açtığımda içerisinde dolar ve eurolar olduğunu gördüm. Paranın çok olması nedeniyle şoför dahil kimseye güvenemedim. Cebime koydum ve polise geldim. Sahibi bulunduğu için mutluyum” dedi.

Özbek turistler, cüzdanlarını bulan gence almak istememesine rağmen 100 dolar verdi.

21 Oca 2018 - 12:32 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber