İki ton atık pil topladılar

Konyaaltı Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğü, 1 yılda 2 tona yakın atık pil topladı.

Kullanım ömrünü tamamlayan veya fiziksel olarak hasara uğramış atık pillerin ayrı toplaması için okullarda ve sitelerde eğitim çalışması yapan Konyaaltı Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğü, okullar başta olmak üzere kamu binaları, muhtarlık, site ve iş yerlerine koyduğu pil toplama kutuları sayesinde 1 yılda 2 tona yakın atık pil topladı. Çevreye ve doğaya telafisi olmayan izler bırakan pillerin evsel atıklardan ayrı toplanması gerektiğini bildiren Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “İlçemizde atık pil toplama alışkanlığını kazandırmak için başlatmış olduğumuz çalışmalardan olumlu sonuçlar aldık. Bir yıl gibi kısa bir sürede yaklaşık iki tona yakın atık pil topladık. Bu konuda duyarlılık gösteren tüm vatandaşlarımıza çok teşekkür ederim” dedi. Çöpe atılan atık pilin zamanla toprağı ve yer altı sularını kirlettiğini ifade eden Başkan Böcek, cadde ve sokaklara da atık pil toplama kutuluları yerleştireceklerini bildirdi.

#

29 Nis 2013 - 13:12 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber