'Fiyatlar mehter adımıyla düşüyor'

Tüketici Birliği Federasyonu Başkan Vekili ve Tüketici Başvuru Merkezi Genel Başkanı İbrahim Güllü, "Dolardaki ve ham petrol fiyatlarındaki artış, Türkiye'deki pompalara Usain Bolt hızıyla yansırken, piyasalardaki düşüş mehter adımlarıyla etkilemektedir" dedi.

Güllü, yaptığı yazılı açıklamada, son dokuz ayda dünyada ham petrol fiyatlarının yüzde 16,55 düştüğünü, Avrupa'da İspanya, Fransa, İtalya, Yunanistan gibi ülkelerde akaryakıt fiyatlarının ucuzladığını kaydetti.Bu ülkelerin, Türkiye'deki akaryakıt fiyatlarının oluşumunda baz alınan, "en yakın erişilebilir uluslararası piyasa" olarak adlandırıldığına değinen Güllü, buna rağmen Türkiye'de akaryakıt fiyatının sadece litrede 2 kuruş ucuzladığının altını çizdi.Güllü, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
"Dolardaki ve ham petrol fiyatlarındaki artış, Türkiye'deki pompalara Usain Bolt hızıyla yansırken, piyasalardaki düşüş mehter adımlarıyla etkilemektedir. Zam yapılırken gösterilen hızı, indirim yapılırken de görme ümidiyle yaşayan ülkemiz tüketicisi, dünya ortalamasının çok üzerindeki oranlarda alınan vergiler nedeniyle dünyanın en pahalı akaryakıtını satın almaya devam etmektedir. IMF'ye borcu bitirmekle övünen siyasi iktidara yeni bir övünç nedeni öneriyoruz: Gelin, benzin istasyonlarını vergi dairesi gibi kullanmaktan vazgeçin. Dolaylı vergileri düşürün, övünmek hakkınız olsun."

#

16 May 2013 - 10:38 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber